Punat: Još samo par dana traju prijave za Glazbeni kamp i Međunarodno gitarističko natjecanje

Još tek nekoliko dana, do 15. ožujka, moguće je prijaviti se za sudjelovanje u 4. Glazbenom kampu za mlade i perspektivne glazbenike te Međunarodnom gitarističkom natjecanju koji se tijekom uskrsnih praznika održavaju u Puntu.

Udruga Muzika u koracima – MooK od 01.  do 07. travnja 2024. godine organizira Glazbeni kamp te ujedno i prvo Međunarodno gitarističko natjecanje koje će na otoku Krku okupiti ponajbolje mlade gitariste naše regije.

Glazbeni kamp ove godine nudi tri atraktivna programa: Gitara 2024. za učenike osnovnih i srednjih škola s predznanjem sviranja klasične gitare; Music in steps – klavijature, gitara, ukulele ili moderno pjevanje za učenike nižih razreda osnovne škole bez nužnog predznanja te Music in steps junior za predškolce uzrasta od 6 do 8 godina bez nužnog predznanja. Programi Gitara 2024. i Music in steps nude smještaj i puni pansion u Omladinskom odmaralištu u Puntu, uz individualne sate klasične gitare za najnaprednije polaznike te nastavu u manjim radnim grupama za polaznike bez prethodnog iskustva. Pristup svakom polazniku je individualan, kako bi svaki mladi glazbenik dobio priliku ostvariti svoj puni muzički potencijal.

Mentori polaznicima bit će neki od najboljih stručnjaka u svojim područjima: Antonio Rumenović, Slađana Čolović, Davor Juretić, Neno Munitić, Ivan Pešut, Zelda Bašić, Ana Horvat, Igor Čupković i Sergej Božić.

Glazbeni kamp službeno će biti otvoren koncertom u ponedjeljak 1. travnja 2024. godine, a mladi glazbenici publici će predstaviti stečene vještine na završnom koncertu kampa.

Za sve koji žele naučiti još više o glazbi, pomaknuti svoje osobne granice te u opuštenoj ali i kreativnoj atmosferi raditi s nekim od najboljih domaćih mentora, Glazbeni kamp je najbolji izbor.

Međunarodno gitarističko natjecanje 

Polaznici programa Gitara 2024. te ostali zainteresirani mladi glazbenici dobit će priliku pokazati svoje glazbeno znanje i umijeće na prvom Međunarodnom gitarističkom natjecanju, koje će u Puntu 5. i 6. travnja 2024. godine okupiti međunarodni žiri vrhunskih glazbenih eksperata, sve s ciljem razvijanja gitarističke scene na našem području te pružanja prilike novim naraštajima da se razvijaju u društvu najboljih.

Žiri natjecanja čine: Antonio Rumenović, akademski glazbenik gitarist i profesor gitare; Neno Munitić, magistar glazbene umjetnosti i profesor gitare; Monika Krajnc Štih, predavačica u glazbenoj školi i srednjoj umjetničkoj školi u Velenju, u Sloveniji; Anđela Jerkunica, profesorica i pročelnica odjela za gitaru, mandolinu i harfu u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu; Matija Kučić, višestruko nagrađivani gitarist i nastavnik klasične gitare; Petar Čulić, jedan je od najboljih predstavnika mlađe hrvatske generacije gitarista i Nataša Črnugelj, nagrađivana gitaristica i profesorica sa slovenskom adresom.

Najbolji mladi glazbenici će se birati u 7 kategorija, pobjednike u svim kategorijama čekaju vrijedne nagrade, a apsolutnog pobjednika očekuje iznimna majstorska gitara graditelja Željka Jelića. Posebne nagrade također čekaju i mentore najboljih mladih glazbenika.

Glazbeni kamp i Međunarodno gitarističko natjecanje organizira udruga MooK u suradnji s Turističkom zajednicom općine Punat, Područnom školom Punat Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk te Omladinskim odmaralištem u Puntu.

Prijave za kamp i natjecanje te sve dodatne informacije o istima dostupne su na mrežnim stranicama udruge www.muzikaukoracima.hr.

error: Content is protected !!