Proračunska transparentnost: Jednoj otočnoj općini četvorka, ostalima čista petica

Otok Krk rezultatima može biti zadovoljan: peticu su zaslužile Općine Baška, Malinska-Dubašnica, Omišalj, Punat i Vrbnik te grad Krk, dok je Općina Dobrinj ocijenjena četvorkom

Institut za javne financije predstavio je 29. lipnja 2022. rezultate osmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih regionalnih/lokalnih jedinica. Prosječna proračunska transparentnost – mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama županija, gradova i općina – iz godine u godinu se popravlja, te u ovom ciklusu iznosi 4,5 od mogućih 5. To je znatno poboljšanje u odnosu na 2015. kada je iznosila prosječnih 1,8.

Otok Krk rezultatima može biti zadovoljan: peticu su zaslužile Općine Baška, Malinska-Dubašnica, Omišalj, Punat i Vrbnik te grad Krk, dok je Općina Dobrinj ocijenjena četvorkom. Za Općinu Malinska-Dubašnica i Vrbnik pomak je to naprijed u odnosu na prethodnu godinu, dok je Dobrinju nedostajao “plus” na području Proračunskog vodiča kako bi se također upisao među “odlikaše”.

Dodajmo tome da je odličnu ocjenu zaslužila i Primorsko-goranska županija.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Kartu je moguće provjeriti OVDJE.

error: Content is protected !!