VIDEO Krk i Kvarner pod narančastim upozorenjem, na mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila

Očekuju se mjestimice olujni udari bure, podno južnog Velebita i orkanski. Najjači udari vjetra mogli bi biti jači od 120 km/h, najavljuje DHMZ

Na Krčkom mostu zbog olujnog vjetra od jutros je na snazi zabrana prometa za I. skupinu vozila, u koju spadaju motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena za cijelu riječku regiju, otok Krk i ostale otoke Kvarnera te područje Kvarnera i Kvarnerića. Očekuju se mjestimice olujni udari bure, podno južnog Velebita i orkanski. Najjači udari vjetra mogli bi biti jači od 120 km/h, najavljuje DHMZ s posebnim upozorenjem pomorcima:

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova”.

error: Content is protected !!