Gazde i Speen bend u nedjelju u Malinskoj

Malinska Spring Break Fest ovoga proljeća nudi odličnu priliku za opuštanje, zabavu i uživanje u predivnoj prirodi koju Malinska nudi

Od 28. travnja do 1. svibnja u Malinskoj se organiziraju brojne aktivnosti, radionice, koncerti i sajam rukotvorina i domaćih proizvoda kako bi se svi posjetitelji mogli zabaviti i pronaći nešto po svom ukusu.

Festival će biti otvoren na trgu ispred Interpretacijskog centra maritimne baštine – DUBoak, s radionicama mornarskih vještina, u petak, 28.4. od 17:00 do 19:00 sati. Svi prisutni imat će priliku naučiti osnove dizanja i spuštanja oglavnog jedra te sudjelovati u radionici vezivanja mornarskih čvorova – „Čvorologiji“. Na istoj lokaciji, klapa „Intriga“ nastupit će u večernjim satima, od 17:00 do 21:00.

U subotu 29.4., slijedi upoznavanje s prekrasnom prirodom koju Malinska nudi uz Upoznajmo Dubašnicu – organizirano nordijsko hodanje koje počinje u 17:30 i traje otprilike 2 i pol sata. Nadalje, s početkom u 17:00, u Interpretacijskom centru za maritimnu baštinu – DUBoak, organizirana je gastro radionica „Dubašljanska gaštronomija“ u kojoj možete naučiti kako se priprema domaća tjestenina, poznatija kao šurlice.

Cijena radionice je 30 eura, a broj sudionika je ograničen stoga je potrebna prethodna rezervacija mjesta. U cijenu radionice je uključen sam tečaj, pregača “DUBoak”, recept za šurlice sa žgvacetom, čaša vina, degustacija šurlica sa žgvacetom i sve šurlice koje izradite!

Prijave za radionicu dostupne su na duboak@malinska.hr i broj telefona +385 91 621 4304.

U večernjim satima, od 19:00 do 22:00 na redu je zabava uz IMAN Acoustic trio.

U nedjelju, 30.4., organiziraju se dvije interpretacijske šetnje pod nazivom „Priča o moru i dubu“, od kojih će prva s početkom u 11:00 sati biti vođena na engleskom, te sa početkom u 14:00 na hrvatskom jeziku. Šetnje su besplatne, no potrebna je prijava na info@visitmalinska.com

Predvečer, u očekivanju Praznika rada, s početkom u 18:00 sati slijedi nezaboravna fešta sa gastro ponudom uz „Zagrebačke Beatlese sa tamburama“ – tamburaški sastav Gazde i prateći Speen band.

Tijekom cijelog vikenda te na ponedjeljak, 1.5., organiziran je sajam rukotvorina i domaćih proizvoda koji će se održavati od 10:00 do 20:00 sati, na rivi, od Turističkog ureda do Jaza.

error: Content is protected !!