Projekt Živa glagoljica otoka Krka predstavljen u Norveškoj

Ovom prigodom priređen je i kratki tečaj glagoljice koji je okupio 21 sudionika, među kojima su svoje mjesto pronašli i Norvežani

Krajem proteklog tjedna, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj sa sjedištem u Oslu predstavljena je izložba Živa glagoljica otoka Krka koju čini 12 informativnih panoa s više od 60 atraktivnih fotografija otočne glagoljske baštine nastale u rasponu od 11. stoljeća, pa sve do danas.

Pokrovitelj ove izložbe je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a ista je postavljena u povodu 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja. Izložbu su zajedničkim snagama osmislili i kreirali: Katedra Čakavskog sabora Kornić i Foto klub Krk.

Postav je u Oslu okupljenima predstavio predsjednik Katedre Čakavskog sabora Kornić Damir Kremenić, a predstavljanju su, uz ostale, prisustvovali veleposlanica Republike Hrvatske u Oslu Andrea Gustović Ercegovac i savjetnica u Veleposlanstvu Danijela Pavićevac Krajač.

Ovom prigodom priređen je i kratki tečaj glagoljice koji je okupio 21 sudionika, među kojima su svoje mjesto pronašli i Norvežani.

Foto i izvor: Grad Krk

error: Content is protected !!