VIDEO Upoznajte djevojčicu Aureliju Stašić i njenu božićnu pjesmu „Što je Božić?“

Pjesma nam donosi puno pitanja, na koja može svatko od nas potražiti odgovore i na taj način razmisliti o pravom smislu Božića

Kako djeca gledaju na Božić otkrit će vam Aurelia Stašić koja iako ima tek 10 godina ovih dana predstavlja svoj video spot i pjesmu “Što je Božić”.

Oni koji su ovu djevojčicu imali prilike upoznati znaju da je od malih nogu blagoslovljena prekrasnim glasom, a izvrsno snalaženje u glazbenim vodama ne čudi s obzirom na to da dolazi iz poznate glazbene obitelji. Aurelia ima vrbničke korijene; otac Antun akademski je glazbenik, profesor violine, surađuje s mnogim poznatim umjetnicima, Radom Šerbedžijom, Vlatkom Stefanovskim, s Jacquesom Houdekom sudjelovao je na Euroviziji, djed je operni pjevač u HNK, a poseban glas krasi i njenu mamu Jasminu koja je nekoć pjevala u Apostolima mira.

Za pjesmu Što je Božić tekst i glazbu napisao je Dražen Pavin, za aranžman je zaslužan Domagoj Pavin, a u videospotu Aurelia je okružena svojom obitelji u pravom blagdanskom duhu.

– Aurelia osim što pohađa Osnovnu školu u Velikoj Gorici, ide i u Glazbenu školu Zlatka Balokovića u Zagrebu. Osvajala je nagrade na međunarodnim natjecanjima iz klavira; 1. nagrada Laureat Međunarodnog klavirsko natjecanje Smederevo 2019 gdje je osvojila 1. nagradu i 2020. te 1. nagrada na natjecanju Mladi Padovec. Bila je poseban gost Jacquesu Houdeku na koncertu u Lisinskom, a ove godine sudjelovala je na 55. festivalu kajkavskih popevki u Krapini.

Do sada je nastupala i na raznim svečanostima i u TV emisijama, otpjevala dvije pjesmice na albumu dječjih pjesama “En ten tini” u izdanju RTL musica, a uz školske obveze i dječju igru, marljivo radi na svom prvom albumu koji bi trebao svjetlo dana ugledati sljedeće godine. Na njemu će se naći 10 potpuno novih deset pjesama, a do tada uživajte u ovoj božićnoj koja nam stiže u pravi čas.

„Za mene je Božić najljepši obiteljski blagdan. Na taj dan stvarno je posebno i veselo u našem domu. Znamo jasno čiji rođendan slavimo, osjećamo radost i zahvalnost za taj dan”, kaže Aurelia.

Pjesma nam donosi puno pitanja, na koja može svatko od nas potražiti odgovore i na taj način razmisliti o pravom smislu Božića, o pravim vrijednostima darova koje bismo mogli darovati te dane jedni drugima.

error: Content is protected !!