Prije 40 godina rođena je u hotelskoj sobi u Njivicama, a sada se vratila – i to biciklirajući 600 kilometara

“Porod je krenuo dva tjedna prije termina i ja sam stigla na svijet u hotelskoj sobi s pogledom na more”, prepričava svoj nesvakidašnji dolazak na svijet danas 40-godišnja Theresa, koja posljednjih dana uživa u svom rodnom mjestu

Život ponekad piše neobične priče, a ova pred vama ima sretan završetak. No, krenimo redom. Prije 40 godina jednu mladu ženu tek je par tjedana dijelilo do termina poroda. Njen suprug, vozač, upravo je tada trebao krenuti na put, a visokoj trudnoći unatoč, odlučila mu se pridružiti na putovanju.

Cilj im je bio otok Krk, Njivice i upravo ovdje, dva tjedna prije termina mladoj Austrijanki počeli su trudovi. Nije bilo previše vremena za vožnju do bolnice, u hotelskoj sobi rodila se malena Theresa Geier.

Četiri desetljeća kasnije Theresa je ponovo stigla u Njivice i otkrila sve ljepote svog rodnog mjesta. I to kako je stigla! Biciklirajući punih 600 kilometara, odnosno puna četiri dana, od austrijskog Innsbrucka do otoka Krka.

“Prema informacijama koje su mi dali roditelji, rođena sam u hotelu Jadran u Njivicama gdje su moji roditelji u to vrijeme boravili na odmoru. Moja je majka bila vrlo mlada, ja sam joj bila prvo dijete, i tako je otišla na putovanje iako je bila u visokoj trudnoći. Porod je krenuo dva tjedna prije termina i ja sam stigla na svijet u hotelskoj sobi s pogledom na more. Potom su nas odveli u riječko rodilište i ondje smo ostale do 23. rujna, odnosno četiri dana”, prepričava svoj nesvakidašnji dolazak na svijet danas 40-godišnja Theresa, koja posljednjih dana uživa u svom rodnom mjestu.

Njen joj je otac, kaže, pokušao priskrbiti i hrvatsko državljanstvo, no kako su i on i supruga Austrijanci, to mu ipak nije pošlo za rukom.

Theresa je prilikom svog prvog povratka na otok Krk pokušala otkriti u kojem je to hotelu došla na svijet i pritom saznala da bivši hotel Jadran danas nosi ime hotel Veya, a ovom ju je prilikom srdačno dočekala i direktorica hotela Evica Budimirović te direktorica Turističke zajednice Omišalj i Njivice Andrea Orlić.

Sudeći po prvim dojmovima, ne sumnjamo da Theresi ovo neće biti posljednji povratak u rodne Njivice, iz kojih će se ovoga puta vratiti s mnoštvom uspomena i još jednom pričom za prepričavanje.

error: Content is protected !!