Preko 190 Mažoretkinja otoka Krka i prijateljica iz unutrašnjosti nastupilo na karnevalu u Rijeci

Riječko Korzo „okupiralo“ je 190 mažoretkinja koje su osim s otoka Krka došle iz Krašića i Čabra, ali i iz Slovenije i to iz Općine Benedikt, Pesnica i Sveta Ana

Na Dječjoj karnevalskoj povorci na riječkom Korzu i ove su godine, već tradicionalno, nastupile i Mažoretkinje otoka Krka i ove godine bile su dio vesele karnevalske povorke.

Nakon što je na prošlogodišnjem karnevalu riječki Korzo preplavilo 500 mažoretkinja iz cijele Hrvatske, ove godine se opet okupila velika mažoret ekipa, ali se ovog puta radi o međunarodnoj mažoret ekipi.

Na inicijativu Mažoretkinja otoka Krka opet su se mladim Bodulkama priključile njihove mažoret prijateljice. Tako je riječki Korzo „okupiralo“ 190 mažoretkinja koje su osim s otoka Krka došle iz Krašića i Čabra, ali i iz Slovenije i to iz Općine Benedikt, Pesnica i Sveta Ana. Mažoretkinje otoka Krka i prijatelji predstavile su se s maskom „Zeko hop“, a da sve bude u ravnoteži i da se naše zečice previše ne razmašu pobrinuli su se lovci iz Puhačkog orkestra Čabar.

Zečju mažoret ekipu od 190 djevojaka predvodila je predvodnica Mažoretkinja otoka Krka Leona Jelenčić.

Djevojke su na prijemu kod gradonačelnika grada Rijeke, Gradonačelniku i Meštru karnevala uručile prigodne poklone među kojima se našla i vrbnička žlahtina OPG Dminić iz Vrbnika čiji su proizvodi postali neizostavan dio svake poklon košarice Mažoretkinja otoka Krka.

Dodajmo tome da su uz “zečju ekipu” i dubašljanske maškarice, u dječjoj povorci Riječkog karnevala nastupili i mali Dobrinjci: K.U. Kataroška – juniori s Dobrinjštine s maslom “Moulin Rouge”.

error: Content is protected !!