Predstavljanje romana “Pripovjedačica” inspiriranog Krkom danas u Filodrammatici

Predajama i poviješću bogati Zlatni otok i njegove legende poslužili su kao inspiracija za novi, bogato ilustrirani roman pod nazivom “Pripovjedačica”, autorice Martine Frka Milotić

U srijedu 23. 2. u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka bit će predstavljen roman “Pripovjedačica” krčke autorice Martine Frke Milotić.

Predstavljanje će voditi Lea Klarić, blogerica iza “Knjiga uz kavu“. On-line video pozivom uključit će se i ilustratorica Jelena Hrvoj te Sonja Šumić i Bartul Vlahović u ime Naklade Fragment.

Rezervacija mjesta na predstavljanju je obvezna i prima se na mail prijave.programi@gkri.hr.

U romanu žanrovski svrstanom u klasični fantasy radnja se bazira na već gotovo zaboravljenim krčkim i kvarnerskim mitovima te staroslavenskoj mitologiji, prigodno preinačenim za novu, modernu priču bajkovitog predznaka. Radnja romana odvija se upravo na prepoznatljivim krčkim lokacijama, poput napuštenog sela Dolova, starog hrasta na Čavleni, Planine Mjesec iznad Baške i samog grada Krka. Roman je službeno u prodaju pušten 1. prosinca, a da je riječ o dugoočekivanom naslovu najbolje svjedoči podatak o gotovo rasprodanoj prvoj nakladi već u periodu pretprodaje.

“Da bi pronašla izgubljeni dar, Danica se jednog dana zaputila u staru kuću u selo koje je bilo dio njezina obiteljskog nasljeđa, a ono što je tamo pronašla zauvijek će promijeniti tijek povijesti. A kako? Pa, morat ćete doznati sami. Ono što vam mogu otkriti jest što ćete upoznati neka imena iz naših već zaboravljenih priča, sresti bogove i vile, bića o kojima se danas tek ponegdje još usmenom predajom prenose legende – naučiti nešto o svađi Peruna i Velesa, tragičnoj priči Jarila i Morane, o Moraninu ludilu, bijesu i strahu, Mokoši, Maliku, Ledi i Vesni i još ponekim bićima iz legenda, oživjelima pod bujanjem Martinine mašte”, piše o knjizi recenzentica Zlatka Minđek sa book bloga Life&Socks.

Autorica Martina Frka Milotić novinarka je i autorica s otoka Krka, a nakon uspješne zbirke obiteljskih priča “Mala Kme osvaja svijet”, “Pripovjedačica” je njen drugi naslov.

Roman tvrdih korica u bogato ilustriranom izdanju s potpisom ilustratorice Jelene Hrvoj dostupan je u web shopu Naklade Fragment te u redovitoj prodaji u knjižarama diljem Hrvatske.

“Priča je ispričana gotovo lirskom naracijom, zbog čega ćete je dodati na popis najdražih knjiga prije nego što dođete do kraja. Čaroban i bajkoviti ugođaj neodoljiv je pa čak i u najmračnijim trenutcima osjećate ono što ste osjećali kao dijete kojem su pripovijedali bajke – sve će završiti dobro… Nekako… Zar ne?”, stoji u recenziji Ivanke Ferenčić Martinčić, pripovjedačice i autorice.

Više informacija o knjizi i autorici dostupno je OVDJE.

 

error: Content is protected !!