Predstavljanje knjige “Moj Mali Princ” Srđana Hulaka danas u Krku

U jedinstvenom ambijentu Lola Dream, na adresi Istarski prolaz 5 u Krku, danas u 17 sati održat će se promocija knjige Srđana Hulaka “Moj Mali Princ”. Sve će biti u temi ruža, koju je i Mali Princ volio.

“Moj Mali Princ” je knjiga proizašla iz istoimene serije fotografija u čijem je fokusu odrastanje autorovog sina Vanira. Stotinjak stranica knjige publicirane početkom ove godine donosi slijed od točno 50 dokumentarnih, uglavnom crno-bijelih, fotografija kojima je pridružen literarni dio u smislu kratkih pojašnjenja (osvrta, impresija…) potrebnih za potpunije (ili iskrenije) razumijevanje zabilježenih kadrova, s time da je namjera te jedinstvene vizualno-literarne cjeline bila u najrazličitijim životnim prilikama popratiti odrastanje Malog Princa – Vanira, kao djeteta kojem je s tri godine dijagnosticiran pervazivni razvojni poremećaj iz autističnog spektra.

Fotografijama, ali i pridodanim, često vrlo emotivnim tekstom, iskorištavajući formu diptiha, pokušalo se istaknuti njegovu različitost u odnosu na stvarnost kojom je okružen, i to fokusiranjem na krajnosti poput govora i tišine, radosti i tuge ili malenog dječjeg svijeta spram onog velikog, a sve kako bi se ukazalo na činjenicu da je baš taj veliki svijet zapravo vrlo strog prema različitima. Jer na mališane poput Vanira i nadalje mnogi gledaju kao na problem, iako su oni možda posljednji podsjetnik na pravi put kojim bi kao društvo trebali krenuti – put iskrene humanosti koja uvažava svaku različitost te iz nje uči.

Knjigu će se moći i kupiti na eventu, a prvi posjetioc ju dobiva na poklon!

error: Content is protected !!