Posezona u punom jeku: 2000 gostiju ovoga vikenda stiže na Baška Outdoor festival, dođite i vi!

Na Baška Outdoor festivalu je ove godine moguće sudjelovati u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanja na stijeni i ziplinea, a tu su i programi za najmlađe

U Baški se ovoga vikenda, od 15. do 17. listopada, održava već tradicionalni Baška Outdoor festival, koji će u ovu otočnu destinaciju privući oko 2000 gostiju u turistički mnogima “mršavoj” posezoni na kojoj se nerijetko “okliznu” druge turističke destinacije.

U Baški to nije slučaj, budući da je 7. Baška Outdoor Festival nezaobilazan događaj za sve ljubitelje sporta i adrenalina, a u organizaciji Turističke zajednice općine Baška i u partnerstvu s Valamarom te organizatorima sportskih sadržaja.

“Sedmi Baška Outdoor Festival ponovno nudi brojne aktivnosti za sve uzraste i nameće se sve više kao nezaobilazan događaj koji poziva sve da testiraju svoje sportske mogućnosti i pritom se odlično zabave. Zato se svake godine sve više trudimo da ispunimo i nadmašimo njihova očekivanja. Vjerujem da smo ponovno uspjeli ponuditi za svakog ponešto i prema prijavama i interesu kojeg bilježimo za sve ponuđene aktivnosti čini se da ćemo i ove godine imati jednako uspješan Baška Outdoor Festival kao u predpandemijskoj 2019 godini”, ističe direktorica Turističke zajednice Općine Baška Ivana Topić.

“U prvih devet mjeseci smo, prema podacima sustava eVisitor ostvarili ukupno 141.211 dolazaka i 821.848 noćenja u komercijalnom smještaju, što je u usporedbom sa godinom koja je prethodila pandemiji na razini 82% ostvarenja. Najveći broj dolazaka ostvaren je u domaćinstvu, u kampovima, u hotelima te ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj. Hoteli i kampovi ostaju otvoreni do 17.10. te nakon Baška Outdoor festivala zatvaraju do proljeća”, ističe Topić. Razloga za zadovoljstvo ne nedostaje.

“Kada smo puni neizvjesnosti planirali turističku 2021., očekivanja su bila da se ostvari turistički promet od oko 70% u odnosu na 2019., odnosnu. za oko 15% bolje od 2020. godini. Već sada je vidljivo da su ta očekivanja uvelike nadmašena, što možemo zahvaliti činjenici da smo u godinu i pol od samog početka pandemije virusa Covid 19 naučili živjeti i funkcionirati u vrlo zahtjevnim okolnostima”, napominje direktorica bašćanske turističke zajednice.

Upravo ciljani, dobro odabrani i organizirani programi jamče dobru popunjenost turističkih kapaciteta i izvan glavne turističke sezone – to je period kada se možda i najbolje vide rezultati rada turističkih djelatnika.

“Organizirati jednu ovakvu i kompleksnu manifestaciju, kao i bilo koju drugu, u pandemijsko vrijeme je bilo više nego izazovno. Radi se o velikoj tehničkoj i logističkoj organizaciji koja se ne može organizirati u jedan dan. Nažalost ove godine, kao i prošle godine, nitko nije znao što očekivati, a kamoli dugoročno planirati. Iako su i dalje prisutna određena ograničenja sukladno pandemiji, organizatori sportskih aktivnosti, a tu prvenstveno mislimo na one koje okupljaju najveći broj sudionika Krk ‘n’ trail i Krk ‘n’ roll MTB Maraton su postavili protokole koji osiguravaju da se zadovolje svi sigurnosni kriteriji za natjecatelje”, ističe Ivana Topić.

Na BOF-u je tako ove godine moguće sudjelovati u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanja na stijeni i ziplinea. Zahvaljujući prirodnim ljepotama jedinstvenog krajolika Baške, koje su idealna kulisa za različite vrste outdoor aktivnosti, svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će nešto za sebe. Baška Outdoor Festival je tako podjednako zanimljiv i prilagođen kako rekreativcima u punoj fizičkoj spremi, tako i obiteljima s djecom koji žele provesti dan u prirodi i pritom se opustiti i dobro zabaviti.

Da je interes za BOF-om veliko, osim popunjenih smještajnih kapaciteta svjedoče i brojke sudionika: ovogodišnji Krk ’n’ Roll u svom jubilarnom 5. izdanju dočekuje više od 400 biciklista iz 11 zemalja; na deveto izdanje prve trail utrke u Hrvatskoj, Krk Island Trail stiže više od 900 sudionika iz 8 zemalja; u hike turi sudjelovat će više od stotinu sudionika, na penjanju više od 50 penjača…

Za mnoge od aktivnosti prijave su, zbog velikog broja sudionika, zaključene, no prijaviti se još uvijek može za nedjeljni hike, za Zipline Edison i radionice u dječjem outdoor kutku.

“Raduje nas da je iz godine i u godinu sve veći odaziv biciklista i sudionika traila od kojih se velik broj, na naše veliko zadovoljstvo, već sudjelovao na ovom Festivalu i iznova se vraćaju. Činjenica da će u Baški boraviti 2.000 sportskih entuzijasta u listopadu nama je odličan znak da se stvari polako vraćaju u normalu. Najveće manifestacije kod nas održavaju se van špice turističke sezone i omogućavaju da u mjestu bude živo i tijekom proljeća i jeseni. Svim sudionicima želim dobrodošlicu i uživanje u Baški”, ističe direktorica TZO Baška Ivana Topić.

Potpun program Baška Outdoor Festivala dostupan je OVDJE.

error: Content is protected !!