Ponikve traže novog direktora, čeka ga zahtjevan posao “krpanja” trenutne situacije

Još se traži način kako namaknuti sredstva za značajno veće troškove odvoza otpada uzrokovane izmjenama zakona, nakon što čelnici lokalnih samouprava nisu dali zeleno svjetlo predloženom poskupljenju

Ponikve voda d.o.o. raspisala je javni natječaj za izbor i imenovanje direktora. Direktor se imenuje na razdoblje od četiri godine, a izabrani kandidat bit će imenovan i za direktora društava Ponikve eko otok Krk d.o.o. i Ponikve usluga d.o.o.

Kao što je najavio na nedavnoj javnoj tribini održanoj u Puntu, aktualni direktor Ponikvi Ivica Plišić sprema se u zasluženu mirovinu, a njegovog nasljednika čeka nezavidan zadatak raspetljavanja trenutne situacije s odvozom otpada na otoku. Naime, još se traži način kako namaknuti sredstva za značajno veće troškove odvoza otpada uzrokovane izmjenama zakona, nakon što čelnici lokalnih samouprava nisu dali zeleno svjetlo predloženom poskupljenju.

Podsjetimo, predloženo je poskupljenje od 30-ak posto, kako bi se pokrpao manjak nastao nužnim izmjenama odvoza otpada. Naime, prema novom zakonu sav miješani otpor više se ne smije deponirati na Treskavcu već mora biti odvezen na CGO Marišćina, što značajno podiže cijenu odvoza otpada. Budući da prijedlog poskupljenja nije prošao, do novog rješenja na snazi ostaje stari cjenik, koji prijeti stvaranjem gubitaka u otočnom komunalnom poduzeću.

error: Content is protected !!