Policijski info punkt ovoga tjedna i na Krku

Ovaj tjedan informativni punktovi organizirat će se na više mjesta na Kvarneru, a u Krku su prema rasporedu 24. srpnja od 17 do 19 sati na Obali hrvatske mornarice

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske organizirali su info-punktove te dijelili korisne letke i promidžbene materijale na graničnom prijelazu Brod na Kupi, na infopunktovima u  Delnicama, Ičićima, Krku, Medveji, Opatiji i Rijeci na plaži Preluk.

Brojni građani i turisti u izravnoj komunikaciji s policijskim službenicima dobili su razne korisne savjete za siguran i ugodan godišnji odmor. Turisti su pritom i savjetovani kako mogu zaštititi sebe i svoju imovinu dok su na ljetovanju, kao i o mjerama sigurnosti na moru. Poseban naglasak u ovim preventivnim aktivnostima je bio usmjeren prema zaštiti djece koja se u ovim ljetnim danima prevoze u vozilima. Stoga se savjetovalo roditelje vozače i  sve ostale koji brinu i prevoze djecu da ih ne ostavljaju same ili bez nadzora u vozilu.

Vozačima su tako podijeljeni letci „NE OSTAVLJAJTE DJECU SAMU U VOZILIMA“ s informacijama o kaznenoj odgovornosti roditelja i korisnim savjetima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, jer čak i kraći boravak djece u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice. Ukupno je podijeljeno više stotina letaka vozačima i drugim građanima i turistima na infopunktovima.

Ovaj tjedan informativni punktovi organizirat će se na više mjesta na Kvarneru, a u Krku su prema rasporedu 24. srpnja od 17 do 19 sati na Obali hrvatske mornarice.

error: Content is protected !!