Policija u Krku informirala građane o problemima ovisnosti

Aktivnosti organizirane povodom obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ bit će nastavljene do 15. prosinca

U povodu obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ jučer je u Krku održan info-punkt, postavljen u cilju informiranja i educiranja građana o problemima ovisnosti.

Tom prigodom policijski službenici prevencije iz Policijske postaje Krk upoznali su građane s raznim oblicima ovisnosti te preventivnim aktivnostima koje se provode na području otoka Krka i drugim dijelovima županije u cilju sprečavanja ovisnosti.

Info-punkt je organiziran u suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa, a posjetili su ga mnogi građani različite životne dobi kojima je uz niz korisnih informacija podijeljen i promidžbeni materijal. Posebne savjete policijski službenici su uputili svojim mlađim sugrađanima. Aktivnosti organizirane povodom obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ bit će nastavljene do 15. prosinca.

Između ostalih, u Opatiji je održana i javna tribina koju je organizirala Udruga liječenih alkoholičara iz Opatije, a na kojoj su sudjelovali policijski službenici za prevenciju iz Policijske postaje Opatija.

Tribinu su pratili uz građane, stručnjake i učenici Medicinske škole Rijeka te učenici srednjih škola u Opatiji kojima je ovaj sadržaj prevencije i dio programa “ Zdrav za 5“ što ga MUP u suradnji s drugim institucijama provodi za mlade naraštaje već niz godina s namjerom preveniranja svih oblika ovisnosti, posebice alkoholizma, ovisnosti o drogama i kocki.

error: Content is protected !!