Podignuta 25. plava zastava u Marini Punat

Trud u očuvanju okoliša prepoznat je još prije 25 godina, kada je u Marini Punat zavijorila prva Plava zastava u Hrvatskoj. Simbol je to čistoće mora i plaža te očuvanja prirode u urbanom okruženju

U Marini Punat osobitu pažnju posvećuju sprječavanju onečišćenja mora tijekom radova, manipulacije i popravaka na plovilima, zbog čega postoje posebni protokoli i mjere predostrožnosti, kako zbog poštivanja zakona i propisa koji reguliraju našu djelatnost, tako i zbog toga što je briga o okolišu dio poslovne filozofije.

Čisto more i podmorje preduvjet je uspješnog poslovanja i zadovoljstva domaćih ljudi kao i nautičara. Stoga u marini nastoje svojim rezidentima olakšati odgovorno ponašanje prema okolišu tijekom njihovog boravka. Osim redovnih akcija čišćenja podmorja na području marine, sekciju po sekciju – od područja škvera do zone čartera, ronioci marine uz provjeru i izmjenu konopa redovno uklanjaju sav otpad s morskog dna. Taj trud u očuvanju okoliša prepoznat je još prije 25 godina, kada je u Marini Punat zavijorila prva Plava zastava u Hrvatskoj. Simbol je to čistoće mora i plaža te očuvanja prirode u urbanom okruženju.

Plava je zastava i ove godine, 3. lipnja ponosno zavijorila na jarbolu marine, po jubilarni 25. put.

Zastavu su zajedničkim snagama podigli sadašnja direktorica marine, gđa. B. Renata Marević i idejni začetnik te osnivač marine i nautičkog turizma na našim prostorima, g. Dragutin Žic.

error: Content is protected !!