Počinje Triola Fest 2023: Folklorno društvo Poljica, Klapa Nono i Martina Majerle Trio

Ovogodišnje izdanje Triola Festa, 27. lipnja, u sklopu tematske cjeline Celebrate Local, otvaraju promenadni nastupi

Danas, 27. lipnja od 20:30 sati, počinje treće izdanje Triola Festa, ljetne manifestacije koju organizira Turistička zajednica Grada Krka u cilju promocije lokalne glazbe i kulture te obogaćivanja turističke ponude. Glavna karakteristika Triola Festa je stilska raznolikost koja se manifestira kroz tri tematske cjeline – Celebrate Local, Easy Going i Good Vibes.

Ovogodišnje izdanje Triola Festa, 27. lipnja, u sklopu tematske cjeline Celebrate Local, otvaraju promenadni nastupi: Folklornog društva Poljica, koje u 20.30 sati kreće s Vele place, i Klape Nono koja u isto vrijeme svoj pjevački maraton započinje na krčkoj rivi, a kojima se u slavlju lokalnog glazbenog nasljeđa pridružuje i Martina Majerle Trio čiji će se koncert, od 21.00 sat, odvijati na Trgu krčkih glagoljaša.

Za predstavljanje otočne folklorne baštine zaduženo je Folklorno društvo Poljica, dok će okupljenim posjetiteljima dio mediteranske glazbene tradicije predstaviti krčka klapa Nono, izvodeći ne samo klapske pjesme prepoznatljive po višeglasju i a capella pristupu, već i zabavni repertoar. Martina Majerle, nekadašnja solistica Putokaza, predstavit će nam se kroz projekt Mediteranske priče, u kojem joj se pridružuju glazbenici Mario Šimunović na klasičnoj gitari i Zvonko Vukoja na harmonici. Projekt predstavlja raskošni glazbeni svijet Mediterana obogaćen i suvremenim pop melodijama.

error: Content is protected !!