Početkom 2024. godine počinju opsežni radovi energetske obnove Doma Mali Kartec

Radovi započinju u prvom kvartalu naredne godine, a trebali bi biti dovršeni u roku od 24 mjeseca. S obzirom na činjenicu da će se svi zahvati odvijati u eksterijeru, neće biti potrebe za selidbom korisnika Doma

Na redovitom susretu župana Zlatka Komadine i pročelnika upravnih tijela Primorsko-goranske županije s novinarima, održanom 13. studenog 2023. godine, u sklopu rasprave o temama Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade, pročelnica Dragica Marač, pored ostalog, osvrnula se i na projekt energetske obnove Doma za starije osobe Mali Kartec.

Naime, toj su ustanovi, posredstvom Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrada javnog sektora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, od ukupno prihvatljivih izdataka u iznosu od 2,8 milijuna eura za energetsku obnovu zgrade u Krku osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 2,2 milijuna eura, iz čega proizlazi da sufinanciranje iznosi 80 posto. Troškove razlike, unutar dvije proračunske godine, preuzet će Primorsko-goranska županija.

Projektom energetske obnove obuhvaćeni su radovi na kompletnoj ovojnici zgrade, zamjeni vanjske stolarije, ugradnji dizalice topline, ugradnji novih solarnih kolektora, zamjeni rasvjetnih tijela i postavljanju fotonaponske elektrane, s time da bi ušteda primarne energije od čak 97 posto trebala imati značajan utjecaj na financijsko poslovanje same ustanove.

Radovi započinju u prvom kvartalu naredne godine, a trebali bi biti dovršeni u roku od 24 mjeseca. S obzirom na činjenicu da će se svi zahvati odvijati u eksterijeru, neće biti potrebe za selidbom korisnika Doma.

error: Content is protected !!