Počela su 26. Krčka jedra: Vrijeme je za Klapu Luka i atraktivan noćni ples barki

Nakon noćnog plesa barki, utorak je rezerviran za dva centralna događanja: 26. regatu Krčka jedra te slavljenički koncert Harija Rončevića “Još ovaj put – 30 godina karijere” 

Otvaranjem izložbe maritimnih motiva u krčkoj luci i promenadnim nastupom Gradske glazbe Krk, ove su nedjelje i službeno otvorena Krčka jedra, prva i najstarija regata tradicijskih drvenih brodica na istočnom dijelu Jadrana.

Cjelodnevni program nastavio se već jutros radionicama i predavanjima, zatim izložbom i jedrenjem na tradicijskim barkama, a večeras u 19 sati na rasporedu je i predstavljanje bogate otočne pomorske baštine otoka Krka u Interpretacijskom centru pomorske baštine otoka Krka.

Vrhunac večeri svakako će biti koncert Klape Luka od 20:30 sati, odnosno spektakularan Noćni ples barki uz atraktivne svjetlosne efekte u krčkoj luci, od 21:15 sat.

Istovremeno, na šetalištu sv. Bernardina ove je godine moguće razgledati izložbu koja dokumentira veliku proslavu 25. obljetnice Krčkih jedara, organiziranu 2022. godine. Povodom tog, srebrnog jubileja, program je bio dodatno obogaćen i trajao je čak sedam dana. Fotografije potpisuju dvojica autora, Luka Tabako i Borut Brozović.

Kao šećer na kraju, utorak je rezerviran za dva centralna događanja: 26. regatu Krčka jedra, koja starta točno u podne u krčkoj luci, te slavljenički koncert Harija Rončevića “Još ovaj put – 30 godina karijere” koji će početi u 21 sat na krčkoj rivi.

Ovim posebnim koncertom popularni će dalmatinski glazbenik obilježiti 30 godina iznimno bogate kantautorske karijere. Uživat ćemo u presjeku najvećih hitova koji su obilježili njegovo stvaralaštvo – od “I sve dok dišem” i “Još ne znam kud s tobom”, do “Moje si more” i “Nisam više tvoj” pa do “Aj ća volim te” i “Kad bi se moga rodit”, stihovi Harija Rončevića, kao jednog od najboljih kantautora današnjice, najbolja su pozivnica na ovogodišnja Krčka jedra.

PROGRAM

14.8.2023., PONEDJELJAK
10:00 Radionica i predavanje o mornarskim vještinama u Interpretacijskom centru pomorske baštine otoka Krka
11:00 Poučno i demonstracijsko jedrenje za djecu i posjetitelje na tradicijskim barkama u krčkoj luci
12:00 Panoramska vožnja na tradicijskim barkama za posjetitelje u krčkoj luci
16:00 Izložba tradicijskih barki u krčkoj luci
19:00 Predstavljanje bogate otočne pomorske baštine otoka Krka u Interpretacijskom centru pomorske baštine otoka Krka
20:30 Klapa Luka
21:15 Noćni ples barki uz svjetlosno-pirotehničke efekte u krčkoj luci

15.8.2023., UTORAK
12:00 26. regata Krčka jedra
16:00 Izložba tradicijskih barki u krčkoj luci
21:00 Hari Rončević “Još ovaj put” – slavljenički koncert povodom 30 godina karijere

13. – 20.8.2023. Izložba fotografija s maritimnim motivima – šetalište sv. Bernardina – “Krčka jedra – fotografski uvid u 25. obljetnicu”

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net, Borut Brozović/TZG Krka
error: Content is protected !!