Drama “Roko i Cicibela” stiže ovog četvrtka u Omišalj

Drama „Roko i Cicibela“ je prije svega topla, bajkovita priča o istinskoj ljubavi koja u današnjem materijalnom svijetu sve više postaje endemska vrsta

Ovog četvrtka, 10. lipnja 2021. s početkom u 20 sati, u Omišalj na trgu Prikešte stiže predstava „Roko i Cicibela“.

„Roko i Cicibela“ prvi je put izvedena na Sceni A pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Radnja ove drame temelji se na stvarnim osobama i događajima s početka dvadesetog stoljeća. Prema scenariju Miljenka Smoje je 1978. snimljen i istoimeni film. Roko je bio ribar koji je živio na napuštenoj gajeti na Matejuški, a zaljubio se u Dujku Bašić čiji je nadimak bio Cicibela. Ovaj siromašni par vjenčao se u crkvi sv. Križa u Veloj Varoši u Splitu. Živili su po napuštenim gajetama i leutima, a umrli su zajedno zime 1936./37. godine stisnuti jedno uz drugo na zemljanom tlu potleušice u Antonovoj ulici na broju 14.

Drama „Roko i Cicibela“ je prije svega topla, bajkovita priča o istinskoj ljubavi koja u današnjem materijalnom svijetu sve više postaje endemska vrsta.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera broj mjesta je ograničen. Iz tog razloga rezervacija mjesta moguća na e-mail: jelena.bigovic@omisalj.hr ili broj telefona: 661-983.

error: Content is protected !!