Otok Krk se predstavlja na europskim turističkim sajmovima

U četverodnevnom radu sajma predstavit će se 350 izlagača iz 13 država. Očekuje se oko 20 tisuća posjetitelja

Nakon dvije godine pauziranja, Turistička zajednica otoka Krka dobila je priliku u drugom dijelu ožujka 2022. godine predstaviti otočnu ponudu na dva europska sajma.

Prvi sajam je Globalnie International Fair of Tourism 2022, a održava se od 18. do 20.3.2022., u središtu Gornje Šleske u gradu Katowice u Poljskoj. Sajam je internacionalni, 26. je po redu, a okuplja  više od 200 izlagača,  a očekuje se prisustvo više  od 8 tisuća posjetitelja, koliko ih je bilo evidentirano pred dvije godine kada se sajam zadnji puta održao. Posvećen je aktivnom odmoru, bicikliranju, pješačenju, vodenim sportovima, jedrenju, skijanju i drugim aktivnim sportovima. TZ otoka Krka na sajmu u Katowicama sudjeluje u predstavljanju turističke ponude otoka Krka na zajedničkom štandu Turističke zajednice Kvarnera.

“Značaj poljskog tržišta je sve veći, i u ovim pandemijskim godinama kada je turistički promet znatno oslabio, svjedoci smo da njihovo učešće raste, pa su tako u 2021. godini Poljaci premašili i broj dolazaka i ostvarenih noćenja u odnosu na 2019. godinu, a ostvarili su 32 tisuće dolazaka i 201 tisuća noćenja. Njihovo učešće u ukupnim noćenjima otoka Krka je oko 5%.

Kako se očekuje i uvođenje avio linije Varšava – Krk u svibnju i Krakow – Krk u lipnju, posredstvom avio prijevoznika LOT-a , prilika je za poljske goste da brže i jednostavnije iskoriste dolazak na otok”, napominje Majda Šale, direktorica TZ otoka Krka.

Drugi sajam,  Alpe Adria & Leisure show je sajam koji se već 32 godine održava u Ljubljani u Sloveniji. U Ljubljani se ovaj najveći slovenski sajam otvara nakon dvogodišnje pauze, a u četverodnevnom radu sajma, od 23.-26.3.2022. predstavit će se 350 izlagača iz 13 država. Očekuje se oko 20 tisuća posjetitelja.

Turistička zajednica otoka Krka predstavit će svoju predsezonsku ponudu na štandu Avto Medija d.o.o, (časopis Fokusplus i posebno izdanje Hrvaška – Polna življenja) na kojemu će se  predstaviti i Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Kvarnera.

Slovenski gosti su po broju dolazaka i ostvarenih noćenja na drugom mjestu na otoku Krku.

U 2021. godini ostvarili su 91 tisuća dolazaka i 485 tisuća noćenja, a što je povećanje od 25, odnosno 30% u odnosu na 2020. godinu. Učešće Slovenaca u ukupnim noćenjima otoka Krka je 11,60%

Slovenci su za otok Krk izuzetno značajno emitivno tržište, dobri su poznavatelji ponude otoka Krka, redovito posjećuju otok ne samo u ljetnim mjesecima već i vikendima, u predsezoni, ali i u zimskom razdoblju. Najčešće borave u kampovima i u obiteljskom smještaju.

“Sudjelovanjem na ovim sajmovima pruža nam se prilika upoznati potencijalne goste sa predsezonskom outdoor ponudom otoka Krka, posebice u vrijeme Uskrsa kada se tradicionalno očekuju dolasci prvih gostiju na otok Krk. Na predstojećim sajmovima sudjeluju sve otočne turističke zajednice, a za tu priliku su tiskani i posebni letci na poljskom i slovenskom jeziku sa aktualnom outdoor i ostalom otočnom ponudom ( smještaj, gastronomija, kultura, najznačajnije manifestacije)”, ističe Majda Šale, direktorica TZ otoka Krka.

error: Content is protected !!