Dašak jeseni i maslina u Restoranu Vila Rova za one koji se žele prepustiti zaista jedinstvenom doživljaju

“Vjerujemo da hrana zbližava ljude. Isto tako smo se trudili da maslina na našem „The Bridge“ meniju okupi bližnje oko stola, kao što stoljećima okuplja obitelji u berbi maslina“, pojašnjava chef Marin Pleše

Dok pozdravljamo ljeto i okrećemo se prema obavezama koje slijede, želimo podsjetiti otočane da ove jeseni odvoje vrijeme za gastro bijeg u Restoran Vila Rova. Naime, dok u krčkim obiteljima kreću razgovori o berbi maslina, kuharski tim Vile Rova pripremio je jesenski meni u kojem je u više sljedova prenesena priča o krčkoj tradiciji branja maslina.

„U Restoranu Vila Rova, nastojimo stvoriti više od jedinstvenih i ukusnih jela s pomakom, koja istovremeno imaju uporište u tradiciji otoka. Vjerujemo da hrana zbližava ljude. Isto tako smo se trudili da maslina na našem „The Bridge“ meniju okupi bližnje oko stola, kao što stoljećima okuplja obitelji u berbi maslina“, pojašnjava chef Marin Pleše.

Jesenski degustacijski meni dolazi u obliku priče od 6 slijedova s nekoliko dodatnih iznenađenja. Izdvojit ćemo neke od tanjura, koje ćete imati prilike probati:

– Aromatični kroket od kravlje skute i maslina začinjen biljem iz vrta Vile Rova, posluženi s kremom od taggiasca maslina i maslinovog ulja.
– Sirovi brancin začinjen dressingom od kapara i peršina uz tartar od mariniranih kozica i prah od crnih maslina.
– Jadranska tuna, sa confitiranim porilukom, tapenadom od maslina i blitve, prelivena umakom od slanih inćuna.
– Kremasta pannacotta od maslina i bijele čokolade, na kojoj se kriju kandirane masline i nježni prah od maslinovog ulja te crumble od citrusa.

Rezervirati možete termin svaki dan u periodu između 17:00 i 21:00h. Rezervacije su moguće na službenoj webstranici ili telefonskim pozivom na +385/51 866 100, kao i e-mailom na adresu info@restoran-vila-rova.com.

Gosti degustacijski meni mogu upotpuniti i wine pairingom – opcijom sljubljivanja svakog jela vinom. Osim degustacijskog menija, u ponudi je i a la carte, a cijeli menu možete pronaći na web stranici restorana: https://www.restoran-vila-rova.com/meni

Rezervirajte svoje mjesto već danas i prepustite se okusima krčke jeseni koji će vas nadahnuti.

error: Content is protected !!