Otok Krk kao korona-free oaza, u PGŽ-u 9 novozaraženih

Zbog velikog pritiska građana, najviše turista, za testiranje iz NZZJZŽ poručuju da se uzimanje uzoraka provodi u Rijeci svakim radnim danom i subotom od 8 do 16 sati bez prethodnog naručivanja

Prema informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u posljednja 24 sata evidentirano je devet novozaraženih osoba virusom covid19, dok su tri osobe ozdravile. Svi zaraženi mlađe su dobi, osmero su povratnici s godišnjeg odmora i to uglavnom iz Dalmacije dok je jedna osoba kod koje je potvrđen korona virus došla iz Austrije.

Otok Krk i dalje je svojevrsna korona-free oaza s još jednim u nizu dana bez novozaraženih.

Zbog velikog pritiska građana, najviše turista, za testiranje iz NZZJZŽ poručuju da se uzimanje uzoraka provodi u Rijeci svakim radnim danom i subotom od 8 do 16 sati bez prethodnog naručivanja i to na parkiralištu pored zgrade Zavoda (drive in). Cijena testa je 698,21 kn a rezultati testiranja gotovi su tijekom sljedećeg dana i šalju se putem maila ili se mogu preuzeti osobno na šalteru do 19 sati.

Podsjetimo, testiranje na covid19 od ovoga je tjedna moguće i u Krku, a zbog velikog interesa građana i turista ponavljamo najbitnije informacije:

Ispostava Krk, Vinogradska 2b, Krk, tel: 051/221-955
epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr

– Uzimanje uzoraka vrši se od ponedjeljka do petka, od 8,00 do 11,00; poželjna je najava radi naručivanja na navedeni broj telefona.
– Naplata uzorkovanja i potpisivanje privole za dostavu nalaza e-mailom vrši se na licu mjesta prije uzimanja uzorka.
– Nalazi se dostavljaju mailom (stranka navede u pisanoj privoli svoju točanu e-mail adresu) ili osobno u Ispostavi.

Cijena PCR (3 gena) testiranja je 698,21 kn. Nalaz se dostavlja e-mailom jedan dan po uzetom uzorku, a iznimno je moguće podići nalaz i u radno vrijeme ili po dogovoru u prostorijama Ispostave ili NZZJZ PGŽ u sjedištu u Rijeci.

error: Content is protected !!