Osamnaesti dan zabilježen pad broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je nažalost preminula još jedna necijepljena starija osobe od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u je 238 novooboljelih, a 471 je osoba ozdravila. Tako se broj aktivnih slučajeva već osamnaesti dan za redom smanjuje, pa isti iznosi 4999. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1084 uzoraka briseva što čini udio od 21.96% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 135 novooboljelih osoba, 39 s otoka Raba, 30 s otoka Lošinja, 12 s Liburnijskog područja, deset iz Crikveničko- vinodolske regije, pet s otoka Cresa, četiri s otoka Krka te tri iz Gorskog kotara. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 154, pripadaju radno aktivnoj populaciji, 57 mlađim dobnim skupinama, te 27 starijim od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer smanjio za četiri pacijenata te iznosi 88. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi pet pacijenta dakle jedan pacijent više nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je nažalost preminula još jedna necijepljena starija osobe od COVID-19 bolesti iz PGŽ.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je, zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih, i dalje stabilan te iznosi 1.76 %.

Covid-19 PGŽ – stanje 19.02.22.
error: Content is protected !!