Iz Doma zdravlja PGŽ-a upozoravaju: Dolazak liječniku obavezno najaviti telefonom!

Za svaki dolazak u ordinacije, osim onih kod kojih postoji ›hitno‹, po život opasno stanje i akutni simptomi s ozbiljnim pogoršanjem stanja, neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom

Kako javljaju iz PGŽ-a, s ciljem poticanja odgovornog ponašanja te sprječavanja nekontroliranog širenja COVID-19 zaraze, uz zadržavanje primjerene dostupnosti zdravstvene zaštite, rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti (obiteljska medicina, ginekologija, stomatologija, pedijatrija) te specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti Doma zdravlja Primorsko-goranske županije organizira se na slijedeći način:

  • za svaki dolazak u ordinacije, osim onih kod kojih postoji ›hitno‹, po život opasno stanje i akutni simptomi s ozbiljnim pogoršanjem stanja, neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra).
  • potrebno je pridržavanje vremena narudžbi kako bi se izbjegle nepotrebne gužve
  • pri ulasku i boravku u zdravstvenoj ustanovi obvezno je korištenje zaštitne maske te dezinfekcija ruku.
  • svi administrativni poslovi, potvrde, doznake za bolovanje i sl. provode se elektroničkim putem u preostalom raspoloživom radnom vremenu.
  • poslodavci se pozivaju da izvješća o bolovanju zaposlenika preuzimaju s elektroničkih platformi po uputi HZZO (e-Zdravstveno).
  • zbog velikog broja telefonskih poziva tijekom radnog vremena u kojem se istovremeno zbrinjavaju i obrađuju bolesnici sukladno epidemiološkim preporukama, na sve pozive nije moguće odgovoriti odmah te će isti biti realizirani u realnom mogućem vremenu.
  • kontakt telefonski brojevi, kao i e-mail adrese svih ordinacija PZZ i SKZZ nalaze se na web stranicama Doma zdravlja PGŽ (domzdravlja-pgz.hr) te na ulazima u objekte u kojima su ordinacije.
error: Content is protected !!