Opet stradavaju životinje po cestama Krka i Kvarnera

“U cilju prevencije, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice”

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u proteklih tjedan dana zabilježeno je sedam slučajeva istrčavanja životinja na  kolnik i naleta na vozila. Većinom je riječ o srnećoj divljači te u po jednom slučaju o divljoj svinji i ovci.

Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Krka, Matulja, Viškova, i Novog Vinodolskog. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 14.500 kuna.

“U cilju prevencije, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača bit će pokrenut prekršajni postupak”, ističu iz PU Primorsko-goranske.

error: Content is protected !!