Općina Punat: Dosta je rezerviranja mjesta na plažama, komunalni redar dežura

“Službenici Općine i djelatnici komunalnog društva od početka srpnja provode akcije uklanjanja ručnika kako bi mještanima i gostima omogućili korištenje plaže pod jednakim uvjetima”

Problem “rezerviranja” najboljih mjesta na plaži aktualan je već godinama, a u Općini Punat na početku aktualne turističke sezone ponovo apeliraju na kupače da ne ostavljaju ručnike i ležaljke preko noći bez nadzora.

“Plaže su opće dobro koje bi trebalo biti dostupno svima pod jednakim uvjetima. Na plažama nije dozvoljeno rezerviranje i čuvanje mjesta na plaži što podrazumijeva ostavljanje i držanje predmeta u noćnim i ranojutarnjim satima bez nadzora, odnosno bez prisutnosti korisnika”, objavljeno je na službenim FB stranicama Općine Punat.
“Službenici Općine i djelatnici komunalnog društva od početka srpnja provode akcije uklanjanja ručnika kako bi mještanima i gostima omogućili korištenje plaže pod jednakim uvjetima”, ističe se u objavi.
Inače, ovo je pravilo istaknuto i na višejezičnim informativnim pločama na plaži u Puntu, što pojedince ipak ne spriječava da pokušaju rezervirati najbolje mjesto na plaži.
Foto: Općina Punat
error: Content is protected !!