Održana znanstveno-stručna konferencija “Sigurnost u turističkim destinacijama”

„Jedan od ključnih čimbenika uspjeha i razvoja svake turistički orijentirane zemlje, pa tako i Hrvatske, bez sumnje je sigurnost i to je često ono što turisti drže prednošću nekog odredišta. Hrvatska je sigurna destinacija, želimo da takva i ostane”

Turistička zajednica Primorsko-goranske županije u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom organizirala je znanstveno-stručnu konferenciju „Sigurnost u turističkim destinacijama“, u cilju što kvalitetnijih priprema aktivnosti i mjera za zajedničko unapređenje sigurnosti boravka gostiju u destinaciji.

Konferencija je okupila predstavnike iz sektora javnih institucija koje direktnim ili indirektnim putem utječu na provođenje aktivnosti koje doprinose sigurnosti, a bila je namijenjena javnom i privatnom sektoru, ali i lokalnom stanovništvu.

U sklopu nekoliko predavanja i dva panela raspravljalo se o sigurnosti kao ključnome elementu pri odabiru turističke destinacije, zatim izazovima i čimbenicima koji utječu na sigurnost, važnosti zajedničke suradnje, ali i ostalim temama u svezi turizma i sigurnosti.

„Jedan od ključnih čimbenika uspjeha i razvoja svake turistički orijentirane zemlje, pa tako i Hrvatske, bez sumnje je sigurnost i to je često ono što turisti drže prednošću nekog odredišta. Hrvatska je sigurna destinacija, želimo da takva i ostane svjesni svih izazova što nam donosi globalna političko-sigurnosna situacija, ratni sukob na europskom tlu, migracije stanovništva, ali i sposobnost destinacije da prihvati višestruko veći broj „privremenih stanovnika“ tijekom špice turističke sezone. Za Primorsko-goransku županiju kao jednu od najrazvijenijih turističkih regija u RH bitan sigurnosni faktor je dobro uspostavljen i organiziran sustav civilne zaštite u čijem su sastavu sve službe zadužene za sve oblike sigurnosti naših građana pa tako i turista i koji praktički svakodnevno demonstriraju svoju učinkovitost”, istaknuo je župan Komadina.

„Sigurnost naših gostiju u destinaciji jedan je od prioriteta cjelokupnog županijskog turističkog sektora, zato je zajednička suradnja ključna. U „špici“ glavne turističke sezone na regiji se ponegdje broj ljudi poveća i za više od 5 puta što predstavlja veliko opterećenje na hitne, stručne i lokalne službe te infrastrukturu. Sigurnost gostiju je neprocjenjivi dio iskustva putovanja i ključni faktor u održivosti i prosperitetu turističkih destinacija. Gosti koji se osjećaju sigurno i zaštićeno rado se ponovno vraćaju u destinaciju, te ju jednako rado i preporučuju što dovodi do niza pozitivnih rezultata: od onih ekonomskih, do imidža destinacije i zadovoljstva gostiju“, izjavila je direktorica županijske turističke zajednice Peršić Živadinov.

error: Content is protected !!