Održan Molo longo trk, utrka na riječkom lukobranu

Molo longo trk uvertira je u završni vikend festivala 28. travnja, u kojem nas očekuje čak 7 utrka

Utrkom riječkim lukobranom Molo longo trk nastavio se ovogodišnji 25. Festival sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run.

Utrci su prisustvovali pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj i gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović , koji su i uručili nagrade najboljim trkačima. Prilikom dodjele medalja, pročelnica Duraj pohvalila je organizatore na trudu i organizaciji natjecanja. Istaknula je kako je Rijeka grad sporta, s jakom trkačkom zajednicom te je upravo zato dobro da ima svoju utrku koja je dio Homo si teć tradicije, jedinstvene sportsko-rekreacijske manifestacije u Hrvatskoj koja je ove godine zaokružila prvih 25 godina, a koju od početka prati Županija i Grad.

Najbolji trkači nagrađeni su vrijednim nagradama i to u kategorijama apsolutnih pobjednika u muškoj i ženskoj kategoriji, te kategorijama M23, M40, M50, M50+; Ž23, Ž40, Ž50, Ž50+.

Molo longo trk uvertira je u završni vikend festivala 28. travnja, u kojem nas očekuje čak 7 utrka: 20. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka, Erste Petica, dm mići trk za vrtićarce i njihove roditelje, Memorijal Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te velika humanitarna utrka građana.

Pobjednik utrke u muškoj kategoriji je aktualni prvak Hrvatske na 10 kilometara Tomislav Novosel s rezultatom 20 minuta i 2 sekunde. Drugo mjesto zauzeo je Robert Medvedec s 20 minuta i 40 sekundi, dok je na trećem mjestu Alen Matovina s 21 minutom i 15 sekundi.

Pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela je Maja Urban s vremenom 24 minute i 53 sekunde. Druga je Marta Močinić s 25 minuta i 10 sekundi, a teće mjesto zauzela je Vlasta Tibljaš s 26 minuta i 32 sekunde.

error: Content is protected !!