Odlični rezultati krčkih streličara na turniru u Sisku, srušen državni rekord!

Marijana Sindičić-Baotić kao seniorka dugog luka sa 482 kruga i postignute norme ispucala je svoj osobni i podigla državni rekord za čak 50 krugova

U nedjelju, 11. prosinca u Sisku je u organizaciji SK Sisak održan 12. po redu tradicionalni međunarodni streličarski turnir “Sveti Nikola”, na kojemu je, između 140 streličara iz 25 hrvatska i 2 kluba iz susjedne Bosne i Hercegovine, sudjelovalo i 9 krčkih streličara.

Održano u ovo doba godine, natjecanje WA 2×18 “Sveti Nikola” slavi Sv. Nikolu, zaštitnika djece, putnika i pomoraca, stoga ne čudi izuzetno velik broj mladih streličara na ovom turniru od kojih svi u kategorijama ispod 15 godina osim iskustva, novih poznanstava i poneke medalje, osvajaju i svoj slatki paket.

Zbog velikog broja takmičara i ove se godine turnir odvijao u dvije smjene.

“U jutarnjoj smjeni takmičili su se naši veterani, ovaj put u seniorskoj konkurenciji sa ciljem ispucavanja normi za predstojeće Državno prvenstvo. Mirko Baotić nastupio je kao senior tradicionalnoga luka i bez većih poteškoća postigao normu dok je Marijana Sindičić-Baotić kao seniorka dugog luka sa 482 kruga i postignute norme ispucala svoj osobni i podigla državni rekord za čak 50 krugova. U popodnevnoj su smjeni nastupili naši mladi streličari”, kažu iz krčkog SK Maura kal.

U kategoriji do 18 godina natjecali su se Rock Hunjadi, Katarina Depikolzvane i Elhana Majetić. U disciplini zakrivljenog luka Rock je zauzeo 2. mjesto, u disciplini golog luka Katarina je zauzela 3. mjesto dok je u disciplini složenog luka Elhana zauzela 4. mjesto.

U kategoriji djevojčica do 15 godina natjecala se Antonija Justinić koja je u disciplini golog luka zauzela 2. mjesto. U najmlađoj kategoriji, dječaka i djevojčica do 13 godina u disciplini golog luka natjecali su se Mihael Živić, Rene Terzić i Rea Hunjadi. Iskusniji Mihael zauzeo je 1. dok je Rene zauzeo 2. mjesto među dječacima. U kategoriji djevojčica Rea je zauzela 1. mjesto.

“Moramo reći i to da je Antoniji, Reneu i Rei ovo bio prvi turnir. Raduje nas uspješan nastup naših mladih streličara, od kojih se i ubuduće očekuju ovako dobri, pa i bolji rezultati”, kažu iz krčkog kluba.

error: Content is protected !!