Odbrojavamo do popularne glazbene i gastro manifestacije: Hitovi Queenovaca zapalit će krčku rivu!

Krk Music Fest počinje na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja i traje do 23. lipnja, a i ove će godine ugostiti poznati Food Truck Festival, koji će svoju ponudu predstaviti u Krku od 19. do 25. lipnja

Jedna od najočekivanijih manifestacija u gradu Krku, Krk Music Fest i ove će godine od 21. lipnja ugostiti brojne poznate glazbenike i plesače, a ponovno će joj se pridružiti i Food Truck Festival, koji u Krk stiže već 19. lipnja. Turistička zajednica Grada Krka, organizator Krk Music Festa i domaćin Food Truck Festivala jamči odličnu glazbenu zabavu i gastronomsku ponudu. Turistička zajednica Grada Krka, uz suorganizatore Grad Krk i Centar za kulturu Grada Krka, poziva na odličnu glazbenu zabavu i gastronomsku ponudu,  a podršku festivalu ove je godine ponovno dala i Valamar Riviera.

Krk Music Fest počinje 21. lipnja jer je posvećen Svjetskom danu glazbe i dočeku ljeta, a za otvaranje festivala na rivi zadužena je Gradska glazba Krk. Nakon njih, na istoj će lokaciji nastupiti Ricardo Luque i Amigos, dok će taj dan završiti Cabaret show. Istoga dana će na Veloj placi nastupiti folklorno društvo Poljica, a održat će se i koncert polaznika udruge Kreativni Krk. Posjetitelje Trga krčkih glagoljaša zabavljat će Acoustic Project i to u sklopu otvorenja 67. Ljetnih priredbi.

Nastup folklornog društva Vrh je predviđen 22. lipnja na Veloj placi, a nakon njih će uslijediti DJ Sax Live. Na trgu Vela placa taj će dan održati koncert i polaznici udruge Muzika u koracima (MOOK), a svoje će umijeće na istom trgu iskazati i pjevački zbog mladih Josip Kaplan. Vrhunac dana bit će nastup benda Queen Sensation koji svojim zvukom i energičnim nastupom svakako podsjeća na slavni britanski sastav, a na krčkoj će rivi oživjeti nezaboravne hitove benda, koji se trajno upisao u povijest najvažnijih rock bendova svih vremena. Nastup je omogućio Valamar, sponzor događanja.

Posljednji dan glazbenog festivala u Krku, 23. lipnja, na Veloj placi će nastupiti folklorno društvo Kornić, dok će na rivi za ugodnu atmosferu biti zadužene popularne glazbenice iz grupe Meritas, a za samu završnicu festivala pobrinut će se jedan od najljepših muških vokala hrvatske glazbene scene, višestruki dobitnik nagrade Porin, Marko Tolja. U pratnji ansambla održat će poseban koncertni program „Dear Mr. Sinatra” u želji da u svim posjetiteljima pobudi zlatno doba hollywoodskog glamura.

Dva vrhunska glazbena filma za ljubitelje Davida Bowieja i Céline Dion

Slavljenju glazbe i posebnom glazbenom doživljaju za sve posjetitelje tih dana u Krku će se pridružiti i kino Krk. Tamo će se 22. lipnja prikazati film Moonage Daydream, koji slavi svu genijalnost i život Davida Bowieja, dok će 23. lipnja posjetitelji uživati u biografskom filmu Aline – glas ljubavi, nadahnutim životom svjetski poznate i omiljene zvijezde Céline Dion.

Glazbeni užitak pratit će i street food poznatih chefova

Spoj glazbe i gastronomije najbolje se iskusi upravo na putovanjima pa je sasvim sigurno da će svi gosti grada Krka, kao i domaćini, uživati u jedinstvenom spoju svih osjetila tih dana jer će se od 19. do 25. lipnja kreirati posebna street food ponuda. Chefovsku palicu ove godine nosi i jedan od najtraženijih chefova u Hrvatskoj, Mate Janković, čije će se street food gastronomsko umijeće moći kušati na prostoru ribarskog mula u gradu Krku. Na kojem će se smjestiti Food Truck festival, s ukupno pet food truckova i ugostiteljskim punktovima. Prostor mula pretvorit će se u pravu festivalsku oazu, sa šarenom scenografijom, posebnom rasvjetom i popratnim glazbenim programom. Predstavit će se moderne varijante tradicionalnih hrvatskih jela, a majstori kuhinje dotaknut će se i svjetske gastronomije.

Ulaz na sve programe je slobodan.

error: Content is protected !!