Od ponedjeljka kreće online nastava za većinu školaraca. Evo što poručuju krčki ravnatelji

“Iako su razrednici svoje učenike upoznali s načinima praćenja online nastave, još jednom napominjemo da su se svi učenici dužni pridržavati pravila koja i inače vrijede u školi, tijekom nastave”

Od ponedjeljka 14. prosinca u režim online nastave osim srednjih škola, prelaze i viši razredi osnovnih škola, zaključak je to sa današnje sjednice županijskog Stožera, kojoj su prisustvovali i predstavnici vijeća ravnatelja srednjih i osnovnih škola Damir Šegota i Zoran Pavletić.

Prema riječima pročelnice UO za odgoj i obrazovanje Edite Stilin usuglašeni je to prijedlog ravnatelja i osnivača upućen Stožeru te dodala da su isti prijedlog podržali i Grad Rijeka i Crikvenica kao osnivači osnovnih škola na svojem području, izuzev škole u Opatiji koja jedina ostaje na modelu A.

„Došlo je do povećanja broja razreda u samoizolaciji kojih je na današnji dan 143, i to 110 osnovnih i 33 srednjih škola što čini 7,6 posto ukupnih razrednih odjeljenja. Povećan je i broj nastavnika i drugog osoblja u samoizolaciji što otežava organizaciju nastave, zato se i predložilo da zadnjeg tjedna prvog polugodišta pored srednjih škola na online nastavu pređu i odjeljenja predmetne nastave osnovnih škola. Zahvaljujem Županijskom stožeru i županu Zlatku Komadini na podršci i razumijevanju, jer su uvažavajući stav struke omogućili da praktički cijelo prvo polugodište učenici provedu u školama“, rekla je Stilin.

Obavijest o prelasku na online način rada objavile su i krčke osnovne i srednje škole.

“Od ponedjeljka 14. prosinca 2020. godine pa sve do srijede 23. prosinca 2020. godine, za sve učenike i sve razrede Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u Krku, održavat će se online nastava u realnom vremenu, prema uobičajenom rasporedu sati za sve razrede. Nastava će se održavati putem aplikacije Teams u vremenu od 8,00 do 14,05 sati.

Iako su razrednici svoje učenike upoznali s načinima praćenja online nastave, još jednom napominjemo da su se svi učenici dužni pridržavati pravila koja i inače vrijede u školi, tijekom nastave. To znači da je svako neprisustvo nastavi potrebno opravdati, a pravila uljudne komunikacije se podrazumijevaju. Za sva dodatna pitanja, nedoumice i eventualne tehničke poteškoće, roditelji i učenici slobodni su obratiti se Školi i svojim razrednicima”, stoji u obavijesti krčke srednje škole.

“Dragi učenici, poštovani roditelji, odlukom Stožera civilne zaštite PGŽ, od ponedjeljka 14. prosinca 2020. godine pa sve do srijede 23. prosinca 2020. godine, za sve učenike viših razreda Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan” Krk, održavat će se nastava na daljinu – model C.

Razredna nastava i dalje radi u školi osim onih odjela za koje je određena samoizolacija. Za sva dodatna pitanja, nedoumice i eventualne tehničke poteškoće, roditelji i učenici slobodni su obratiti se voditeljima škola i svojim razrednicima.  Mnogo sreće i uspjeha na online nastavi žele vam učitelji i ravnatelj OŠ „Fran Krsto Frankopan” Krk”, stoji pak u obavijesti ravnatelja Serđa Samblića.

I u OŠ Malinska-Dubašnica za sve učenike od 5. do 8. razreda održavat će se nastava na daljinu u realnom vremenu, prema uobičajenom rasporedu sati, putem aplikacije Yammer u vremenu od 7,30 do 14,35 sati.

error: Content is protected !!