Obilježavanje dana šuma i voda interpretacijskom šetnjom po Dubašnici

Na koji su način šuma, vode i čovjek povezani te koje su posebnosti naših šuma, lokvi i jezera, kao i zanimljivosti o povijesti gospodarenja tim dragocjenim resursima u Dubašnici saznajte u srijedu 22. ožujka

Svjetski dan šuma (21. ožujka) i Svjetski dan voda (22. ožujka) u Dubašnici će biti obilježeni interpretacijskom šetnjom pod nazivom „Šume i voda”.

Obilježavanjem tih dana diljem svijeta nastoji se podići svijest o važnosti (i problemima) šuma te voda i vodnih resursa. Dubašnica je oduvijek obilovala i jednim i drugim, a njezina je povijest zapravo i najbolji primjer o međuovisnosti ta dva prirodna fenomena, ali i o ovisnosti čovjeka o oba.

Na koji su način šuma, vode i čovjek povezani te koje su posebnosti naših šuma, lokvi i jezera, kao i zanimljivosti o povijesti gospodarenja tim dragocjenim resursima u Dubašnici saznajte u srijedu 22. ožujka”, poručuju organizatori.

Okupljanje je kod crkvice u Svetom Antonu u 12:00 sati. Šeće se uređenom šumskom stazom duljine otprilike 3 kilometra, a sudionicima šetnje preporučuje se korištenje udobne sportske obuće. Šetnju organizira i vodi stručni tim Interpretacijskog centra maritimne baštine – DUBoak.

error: Content is protected !!