Novi detalji o misteriju žene pronađene na Krku: Nađen je prazan novčanik, otisak prsta nije dao odgovore

Molba policije za informacijama o misterioznoj ženi, koju su prenijeli i svjetski mediji, rezultirala je nizom poziva koji se tek trebaju provjeriti ne bi li se otkrio njen identitet

Uz brojne domaće, ali i strane medije koji posljednjih dana prenose vijest o misterioznom pronalasku žene pronađene 12. rujna na teško prohodnom terenu između Čižića i Rudina, u istragu se bacila i RTL Potraga koja je otkrila i novi bitan detalj. Naime, osim žene koju je HGSS ozlijeđenu i dehidriranu spasio s teško pristupačnog dijela otoka, pronađen je i njen ruksak – i to dosta dalje od njene posljednje lokacije, sa sprejem protiv komaraca i uobičajenim turističkim sitnicama, ali i praznim novčanikom.

Time je misterij dobio dodatnu dimenziju, budući da žena kod sebe nije imala ni mobitel ni dokumente, a spasiocima se obratila na “školskom” engleskom i bez sjećanja na to tko je ili od kuda dolazi. Prema dostupnim informacijama, ni otisak prsta nepoznate žene nije dao željene odgovore, budući da nije pronađen u hrvatskoj bazi podataka. Molba policije o informacijama o misterioznoj ženi, koju su prenijeli i svjetski mediji, rezultirala je nizom poziva koji se tek trebaju provjeriti ne bi li se otkrio njen identitet.

Podsjetimo, ženu u dobi od 60-ak godina pronašao je jedan od mještana koji ju je na otprilike istom mjestu uočio dva dana za redom, a potom i pozvao pomoć spasioca.

“Poziv je stigao od Službe traganja i spašavanja na moru, koja zbog plićine nije bila u mogućnosti pristupiti unesrećenoj osobi. U ovom slučaju radilo se o ženskoj osobi s kojom su kontakt uspostavile osobe koje su se noć prije, kao i u tom trenutku, nalazile na manjem plovilu u blizini plaže Rudine. Unesrećena osoba je prenoćila na obali, te je zatečena iscrpljena s lakšim tjelesnim ozljedama i dezorijentirana. Odmah po dojavi na teren izlazi 12 članova HGSS stanice Rijeka sa tri vozila. Dolaskom do unesrećene istoj je pružena medicinska pomoć, nakon čega je uslijedio je transport nosiljkom UT2000 do cestovne prometnice, gdje je predana vozilima Hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 11:10”, objavili su članovi riječkog HGSS-a.

Dok policija provjerava sve informacije i okolnosti ovog misterioznog slučaja, nesretna je žena zbrinuta u KBC-u Rijeka.

error: Content is protected !!