Nogometni klub Krk proslavio još jedan rođendan

Autor: Željko Dminić

Skupštini su se obratili i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić te načelnik Općine Punat Daniel Strčić, koji su obećali i u narednom razdoblju podržati rad kluba

Na današnji dan, 15. prosinca 1940. godine osnovano je Sportsko društvo Krk. Osnivačka Skupština društva bila je u ondašnjem hotelu Krk, kasnije Pakrac a danas hostel Krk. Za one koji neznaju lokaciju, to je u samom centru i starom dijelu grada Krka u kvartu Galija. Prilikom proslave 40. godišnjice kluba na pročelju zgrade postavljena je spomen ploča u spomen na osnivačku Skupštinu. Zanimljivo je da se proslava sa svečanom akademijom održala 22. svibnja 1981. godine na ondašnji praznik Dana mladosti a trajala je dva dana, prvi dan utakmicom Nk Krk – Nk Mladost – Prelog a drugi svečanom akademijom u ondašnjoj Vjećnici skupštine općine. Kasnije nađena u podrumu Hostela, ploča je preseljena i postavljena u hodnik prostorija kluba na istaknuto mjesto, za obilježavanja 70 godina postojanja, dakle 2010 godine.

I danas, kako i svake godine polaže se vijenac i pali se svijeća za sve umrle igrače, članove i simpazitere kluba, tijekom njegove povijesti.

Redovna Skupština kluba dana 14.12.2021.

Predsjednik Skupštine kluba Anton Gršković otvorio je istu te uz nazočnost nadpolovične većine Skupštinara, donatora i sponzora kluba, gradonačelnika grada Krka Darija Vasilića i načelnika općine Punat Danijela Strčića.

Nakon prihvaćanja dnevnog reda i verifikacije zapisnika sa prošle Skupštine kluba, nazočnima se obratio predsjednik I.O. kluba Denis Šikljan koji je izvjestio o radu kluba u proteklom razdoblju, od posljednje održane Skupštine u mjesecu lipnju pa do današnjeg dana.

Nogometni klub Krk je klub mladosti sa 244 aktivnih članova od kojih je više od 180 mlađih od osamnaest godina. Veliki je to pontecijal koji zahtjeva veliko odricanje i rad nekolicine trenera u klubu. Zato prije sve hvala svima njima koji svakodnevno rade sa mladeži našeg kluba, rekao je u svom nastupnom govoru predsjednik Šikljan. Posebna pohvala ide ekipi juniora kluba koji su jesenji dio prvenstva nadmoćno osvojili u svom natjecanju. Isto tako čestitke i veteranskoj ekipi koja već godinama osvaja naslove prvaka lige veterana u našoj regiji.

Što se tiče seniorske ekipe koja je motor svih selekcija kluba, moramo biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima i osvojenom sedmom mjestu na polusezoni. Ekipa je u formiranju i uz adekvatna pojačanja očekujemo njihov uzlet.

U petoj točki Dnevnog reda predsjednik je, nakon izvješća Marije Volarić o financijskom planu za slijedeću godinu, iznio prijedlog programa rada za 2022 godinu. Uz čestitke svim članovima  i igračima kluba za 81. rođendan, Šikljan je naglasio i rad u daljnjoj masovnosti kluba, ojačavanju trenarskog kadra, te financijskoj stabilnosti. Financijska stabilnost osnova je opstojnosti kluba a u budućnosti ćemo razmislite o danjim iskoracima na sportskom planu. Radovi na infrakstrukturi isto su bitni ali oni ne ovise o nama nego o lokalnoj samoupravi, završio je svoje izlaganje predsjednik kluba.

Pod točkom razno, Skupštini se obratio gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić, pohvalivši rad u jednoj od najstarijih i najbrojnijih udruga na našem otoku. Fascinira broj djece u klubu i zalog je to kvalitete budućih naraštaja igrača u Nk Krku. Grad Krk će i u narednom razdoblju podržati rad kluba, a to je već i učinjeno kada je vraćena za iduću godine financijska potpora klubu iz 2019. godine, prije pandemije.

Skupu se potom obratio i načelnik općine Punat Daniel Strčić, koji je naglasio da mu je izuzetna čast kao bivšem igraču Nk Krka biti prisutan na ovoj Skupštini te da će općina Punat nastojati i dalje financijskom potporom pratiti klub, naravno prema svojim mogućnostima.

Na kraju se Skupštinarima obratio i bivši dugogodišnji predsjednik kluba Vlado Kirinčić, koji je3 u svojem obraćanju naglasio da sa ponosom može reći o nastavljanju kontinuiteta uspješnosti kluba, sa novom energijom nove uprave i prema tome vidim Nogometni klub Krk u novoj uzlaznoj putanji, završivši svoje izlaganje Kirinčić.

Salvu odobravanja izavao je na kraju prijedlog predsjednika Denisa Šikljana Skupštini kluba, da se bivšeg predsjednika Vlada Kirinčića, temeljem točke 20. Statuta kluba proglasi za počasnog predsjednika. Skupština je to jednoglasno prihvatila, uz zahvalnost novog počasnog predsjednika.

Svi nazočni potom su pozvani na zajednički domjenak u obližnji restoran, gdje se proslavilo uz specijalitete kuće i dobru glazbu, kraj godine i rođendan kluba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK KRK (@nogometni.klub.krk)

error: Content is protected !!