Kreće odbrojavanje do Badnjaka: Evo što ovoga tjedna donosi Advent u Krku

Mići Boduli, Božićni djedomobil, Bjelobradi nosi darove, Klapa Šufit… Samo je to dio programa koji slijedi ovoga vikenda u gradu Krku

Idućih će dana u Krku biti vrlo zanimljivo jer već u petak, 17. prosinca, s početkom u 13.30, svoj će glazbeni senzibilitet u sklopu prigodnog koncertnog programa demonstrirati pjevački zbor Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, dok će u nastavku dana, u 17.00 sati, koncertirati i Gradska glazba Krk.

Dan kasnije, u subotu, 18. prosinca, u 11.00 sati slijedi predstava za djecu Božićni djedomobil (3+) zagrebačkog Kazališta Smješko. Ova će vesela božićna priča otkriti kako su Djed Mraz i njegova pomagačica riješili problem djedomobila koji se pokvario u trenutku kada su s darovima trebali krenuti na put oko svijeta… U predstavi, čiju režiju potpisuje Smješkov tim, glume Mia Krajcar i Dušan Gojić.

Istog dana, s početkom u 18.00 sati, publiku će dobro raspoložiti nagrađivana splitska Klapa Šufit koju danas čini devetero vrsnih vokalista – četiri tenora, dva baritona i tri basa – čije emotivne izvedbe spadaju u sam vrh dalmatinske klapske pjesme.

U nedjelju, 19. prosinca, u 10.30 sati, na redu je još jedna predstava za djecu, ovog puta Bjelobradi nosi darove (3+) u izvedbi Dječje scene Kazališta Gavran. Riječ je o veseloj i poučnoj priči u kojoj se dobrota nagrađuje, a malene gledatelje u predblagdansko vrijeme poziva na iskazivanje ljubavi i pažnje. Autor teksta je Miro Gavran, redateljica Mladena Gavran, dok u predstavi glume Luka Bjelica, Jakov Gavran i Zorana Vukić. Glazbu i stihove potpisuje Tomislav Šošić.

U nastavku dana, s početkom u 11.30 sati, slijedi božićni nastup Dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli. Zbor je osnovan 1992. godine, a njegova posebnost leži u njegovanju narodne i umjetničke glazbe najčešće pisane u istarskoj ljestvici i čakavskom riječi. Dosad su svojom ustrajnošću i kvalitetom osvojili brojne nagrade i priznanja.

U krčkoj Galeriji Decumanus moguće je razgledati blagdansku izložbu udruge Rukotvorine Krk, kojom su okupljeni brojni zanimljivi izlošci inspirirani tradicijom adventa. Postav ove prodajne izložbe ostaje otvoren sve do 24. prosinca.

Program Adventa u Krku / Polukupola pored Velikog parka (ispod koprivića)

Petak, 17. prosinca
13.30
Nastup pjevačkog zbora Osnovne škole Fran Krsto Frankopan
14.30
Ambijentalna božićna glazba
17.00
Nastup Gradske glazbe Krk

Subota, 18. prosinca
11.00
Predstava za djecu Božićni djedomobil (3+), Kazalište Smješko
18.00
Nastup Klape Šufit

Nedjelja, 19. prosinca
10.30
Predstava za djecu Bjelobradi nosi darove (3+), Dječja scena Kazališta Gavran
11.30
Božićni nastup Dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli

error: Content is protected !!