Njivice: Zračna luka Rijeka jedna od glavnih tema susreta čelnika gradova i općina PGŽ-a

“Drugog dana susreta imali smo turističku temu udruženog oglašavanja i prikupljanje novca za oglašavanje naše regije kod aviokompanija kako bi imali što više linija s europskim gradovima”

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima u Njivicama je održao dvodnevni susret s čelnicima gradova i općina iz Primorsko-goranske županije, četvrti po redu u aktualnom mandatu. U izjavi za medije iskazao je zadovoljstvo jer se raspravljalo o više važnih tema. “Glavna tema prvog dana bila je pomoć djeci bez roditeljske skrbi i stvaranje fonda za djecu kako bi izlaskom iz domskog sustava imali sredstva za život dok se ne snađu i zaposle. Svi načelnici i gradonačelnici podržali su tu priču jer je jako važno pokazati humanost prema djeci koja nemaju roditelje. Drugog dana susreta imali smo turističku temu udruženog oglašavanja i prikupljanje novca za oglašavanje naše regije kod aviokompanija kako bi imali što više linija s europskim gradovima. Također je tama bio i Kanal Ri te kako stvoriti i omogućiti što više kvalitetnog regionalnog programa kao i prihoda za poslovanje jedine lokalne televizije u PGŽ”, istaknuo je župan.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov rekla je kako su pripreme za turističku sezonu gotove i predsezona je prošla vrlo dobro. Imamo 15% više noćenja nego prošle godine što je iznimno dobar start za ovogodišnju sezonu. Najave za sezonu su dobre, kapaciteti su već dobrim dijelom popunjeni, a to se već vidjelo na sajmu u Berlinu u ožujku, kada se tražio krevet više. Prezentirajući važnost oglašavanja u avio segmentu istaknula je da se kroz sustav oglašavanja udružuje novac s JLS-ovima, turističkim zajednicama, hotelijerima i ostalim sudionicima u turizmu kako bi privukli što više avio linija u Zračnu luku Rijeka i potaknuli goste da avio putem dolaze na Kvarner.

Direktorica Kanala Ri Gordana Šimić Drenik, iznijela je prijedlog novih oblika suradnje s jedinicama lokalne samouprave i istaknula da, kao jedinu regionalnu televiziju na području Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, trebaju iskoristiti ovu medijsku kuću. Navela je da prostor za suradnju prostoji kroz postojeće emisije informativnog karaktera, nove formate emisija, ali i suradnju putem digitalnih kanala. Napomenula je uspostavljenu suradnju s Radio Korzom te zaključila kako platforma Kanala Ri ima mogućnost brzog i kvalitetnog rada. “Dugoročno, naša televizijska kuća može postati samoodrživa regionalna televizijska postaja koja će kroz realizaciju kvalitetnog informativnog i komercijalnog sadržaja kreiranog u vlastitoj produkciji omogućiti maksimalnu afirmaciju i zauzimanje vodećeg lokalnog medijskog autoriteta na medijskoj pozornici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, a i šire”, rekla je na samom kraju. Župan Komadina istaknuo je važnost regionalne televizije te je pozvao sve gradonačelnike i načelnike da se uključe u suradnju s Kanalom Ri.

Susret je završio zajedničkim obilaskom Njivica.

Izvor i foto: PGŽ
error: Content is protected !!