Njihovu glupost svi plaćamo: Netko je u Puntu namjerno zapalio kante za smeće, potpuno su uništene

“Apelimo na stanovnike našeg otoka da se ponašaju odgovorno prema sebi i cijeloj zajednici, pogotovo vatrogascima koji moraju gasiti ove nepotrebne požare, ali i zajedničkoj imovini svih nas koji kroz plaćanje računa plaćamo posljedice ovakvih štetnih događaja”

Dolaskom hladnih dana i početkom sezone grijanja, sve češće se događaju požari ne samo na građevinama već i spremnicima za odvojeno prikupljanje otpada na javnim površinama.

Nakon što su prije desetak dana gorili novopostavljeni poluukopani spremnici u starom dijelu naselja Punat, prošlog je tjedna izgorio kontejner za mješani komunalni otpad u centru naselja Dobrinj.

Kako ističu iz Komunalnog društva Ponikve, za oba slučaja se najvjerojatnijim uzrokom smatra neodgovorno bacanje vrućeg pepela ili ugljena.

“Najnoviji slučaj zbio se prije dva dana u Puntu gdje su u požaru uništena četiri kontejnera postavljena ispred reciklažnog dvorišta. Za ovaj požar na lokaciji udaljenoj od naselja nema boljeg objašnjenja od vandalizma, namjernog paljenja čiji je jedini cilj izazivanje štete”, upozoravaju iz Ponikve i dodaju:

“Apelimo na stanovnike našeg otoka da se ponašaju odgovorno prema sebi i cijeloj zajednici, pogotovo vatrogascima koji moraju gasiti ove nepotrebne požare, ali i zajedničkoj imovini svih nas koji kroz plaćanje računa plaćamo posljedice ovakvih štetnih događaja”.

error: Content is protected !!