Neslavni rekorder tjedna: 18-godišnjak u Malinskoj vozio sa 2,17 promila alkohola u krvi

Prošlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 75 prometnih nesreća, od kojih su pet teže, a 70 lakše. U ovim nesrećama šest je osoba teže, a 16 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.010.700 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 25 stranih državljana, četiri pješaka, kao i sedam alkoholiziranih vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 263 vozača, od kojih je kod njih 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su imala koncentraciju do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 10, dok ih je po pet u dobi između 25. i 35. godine, odnosno, u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,17 g/kg izmjerena je u subotu, 11. srpnja, 18-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Malinske. Policija ga je zaustavila oko 3.40 sati kada je s vozilom marke  Toyota, riječkih registarskih oznaka, upravljao u alkoholiziranom stanju.  Kako ne bi nastavio ugrožavati sigurnost prometa, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

error: Content is protected !!