Navijačko ludilo i blagdanska čarolija u Baški – novi program!

“Pratite utakmicu Hrvatska – Brazil i potom se zabavite uz Xmas Jingle&Mingle i glazbeni nastup DJ Vekyja. Subotnji program morali smo prilagoditi vremenskim prilikama”

Loše vrijeme, ali i sjajna igra Hrvatske nogometne reprezentacije ponešto je promijenila raspored programa Adventa u Baški.

“Ovoga puta, planove nam nije promijenila samo kiša, već i nogomet! Danas navijamo zajedno u natkrivenom šatoru kod adventske kućice za našu nogometnu ekipu. Pratite utakmicu Hrvatska – Brazil i potom se zabavite uz Xmas Jingle&Mingle i glazbeni nastup DJ Vekyja. Subotnji program morali smo prilagoditi vremenskim prilikama pa nažalost otkazujemo Lignjadu, a ostatak programa selimo na druge lokacije”, javljaju organizatori iz TZO Baška.

“Na radost brojnih mališana, pozivamo vas na dječju božićnu predstavu „Tri kralja“ u produkciji Tvornice lutaka. Predstava s početkom u 10 sati odigrat će se sportskoj dvorani Osnovna škola “Fran Krsto Frankopan” PŠ Baška, dok će se dječja kreativna radionica održati u prostoru galerije Zvonimir u sklopu Turističke zajednice općine Baška s početkom u 11 sati.

Sve ljubitelje kartanja pozivamo na božićni turnir u briškuli i trešeti. Turnir će se odviti u subotu, u natkrivenom šatoru kraj adventske kućice, s početkom u 14 sati, a sve prisutne zabavit će DJ Veky”, najavljuju organizatori i dodaju:

“Doživite pravu čaroliju blagdana – pridružite nam se na Adventu u Baški jer unatoč lošem vremenu Baška ovih blagdana sjaji jače nego ikada!”

Program

09.12. Petak Friday

16:00 Xmas Jingle&Mingle kod Adventske kućice  & Gledanje utakmice Hrvatska – Brazil

Šator pored adventske kućice

10.12. Subota Saturday

10:00 Dječja božićna predstava: Tri kralja, Tvornica lutaka

Školska sportska dvorana, OŠ „Fran Krsto Frankopan“

O predstavi “Tri kralja“

Kada govorimo o Božiću, najčešće nudimo predstave sa Djedom Mrazom, sobovima, vilenjacima i patuljcima. Tu i tamo proleti neki jeti, snjegović, božićna jelka ili Baka Mraz. Sve to imamo i mi u ponudi. No, nitko od nas se zapravo ne hvata u koštac s pravim značenjem riječi – Božić. Mali Bog, Božić, rođenje Isusovo ima svoju priču. I ona nadahnjuje iz kojeg god kuta gledamo. Toliko prostora za stvaralaštvo i toliko priča za predstave. Mi smo odabrali da nam o tome pričaju tri mudraca – Baltazar, Gašpar i Melkior.

Dame i gospodo, veliki i mali, predstavljamo vam najnoviju predstavu na naš već prepoznatljiv „tvorničarski” način. Vodimo vas u Betlehem i to prije više od 2000 godina. S osmjesima na licu, i puno duha bacamo adute kroz vrhunske glumce i radost koju širimo kilometrima oko sebe. A Božić je ta radost. Radost života.

11:00 Dječja kreativna radionica: Mala adventska rukotvornica

Galerija „Zvonimir“, TZO Baška

15:00 Božićni turnir u briškuli i trešeti

Šator pored adventske kućice

16:00 Xmas Jingle&Mingle kod Adventske kućice

Sve informacije i detalji programa Adventa u Baški nalaze se i na stranici www.visitbaska.hr .

error: Content is protected !!