Nastavlja padati broj zaraženih, PGŽ prva po odazivu djece na cijepljenje

21.ožujka predviđen je kao zadnji datum provedbe samotestiranja učenika

“Ulazimo u tjedan u kojem očekujemo daljnji pad novozaraženih osoba koronavirusom kakav bilježimo već zadnja tri tjedna”, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

Dodao je da je prošli tjedan u odnosu na prethodni evidentiran pad od 32,58 posto. Jučer je testiranjem u hitnoći utvrđeno 27 novooboljelih, ozdravilo je 335 osoba i trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 4689. Dobra je vijest i da stagnira broj hospitaliziranih osoba koji se liječe od bolesti COVID 19 kao i broja preminulih.

21 novooboljeli su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena te po 3 sa liburnijskog područja i s otoka Krka. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 14 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 3 mlađim dobnim skupinama, te 10 starijim od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 89. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 5 pacijenta, dakle jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih od COVID-19 bolesti sa područja PGŽ.

Mićović je rekao da je prošli tjedan započelo samotestiranje učenika te da je sve manje zaraženih i unutar te populacije. “Prema aktualnim podacima 33 je pozitivnih učenika, a njih 85 je u samoizolaciji. Sada je zbog školskih praznika pauza, a 21.ožujka predviđen je kao zadnji datum provedbe samotestiranja učenika. U PGŽ se bilježi jako veliki odaziv roditelja i djece, a zadovoljni možemo biti i odazivom na cijepljenje po čemu smo prvi u RH”, rekao je Mićović te istaknuo da se na poziv putem mobilnih timova do sada cijelio preko 2000 osoba slabije pokretnih i nepokretnih osoba te da građani i dalje mogu zatražiti da ih se cijepi kod kuće.

COVID stanje 20.2.2022.
error: Content is protected !!