Nakon dugih 15 godina britanski EasyJet ovog se ljeta vraća na Krk!

EasyJet je za početak najavio povratak na Zračnu luku Rijeka ponovnim uvođenjem dirketne linije za London Gatwick koja će prometovati u razdoblju od 3.5.2022. do 29.10.2022., dva puta tjedno

U nizu već brojnih pozitivnih vijesti sa Zračne luke Rijeka dolazi još jedna fenomenalna najava za nadolazeću sezonu. Naime, nakon već objavljenog povratka Ryanaira, Condor Airlinesa i Air Serbije, na Zračnu luku Rijeka nakon 15 godina konačno se vraća i ključni avioprijevoznik zaslužan za njezin rekordan promet 2006. i 2007. godine, jedan od najznačajnijih niskotarifnih avioprijevoznika sa tržišta Velike Britanije: veliki EasyJet! Stoga Zračna luka Rijeka ove godine očekuje, ne samo oporavak zračnog prometa na razine prije COVID-19 pandemije, već i ostvarenje prometnog rekorda po broju putnika, stoji u objavi ZL Rijeka.

Nakon dugogodišnjih pregovora između Zračne luke Rijeka i navedenog avioprijevoznika o njegovom povratku, konačno je iznimnim trudom i zalaganjem Uprave Zračne luke Rijeka postignut konsenzus, te je kroz razgovore sa MMPI, PGŽ, Gradom Rijekom, Gradovima Opatijom, Krkom, Crikvenicom te Općinom Omišalj, čelnicima hotelskih kuća Jadran Crikvenica i Hilton iz Rijeke, sustavom TZ-a i nizom sudionika truističkog sektora osigurana podrška promotivnim aktivnostima nužnim za čim bolje pozicioniranje regije Kvarnera na britanskom tržištu, gdje još uvijek nije dovoljno prepoznata. Stoga se navedenim aktivnostima planira dodatno potaknuti razvoj britanskog tržišta u našoj regiji, te povećati broj dolazaka sa navedenog tržišta, koje trenutno ostvaruje manje od 1% ukupnih noćenja na Kvarneru.

EasyJet je za početak najavio povratak na Zračnu luku Rijeka ponovnim uvođenjem dirketne linije za London Gatwick koja će prometovati u razdoblju od 3.5.2022. do 29.10.2022., dva puta tjedno, utorkom i subotom. Karte još uvijek nisu puštene u prodaju, a isto se očekuje u petak, 4. veljače.

“S obzirom na ostvareni konsenzus između Zračne luke Rijeka, sustava TZ-a i EasyJeta na dugoročno razdoblje, vjerujemo da je ovo tek početak jedne vrlo uspješne suradnje, te da možemo očekivati još brojne nove linije u nadolazećem razdoblju od ovog prosperitetnog starog-novog partnera”, najavljuju iz ZL Rijeka.

error: Content is protected !!