“Najbolji grad – izaberi sigurno”: Darijo Vasilić kreće po osmi mandat na čelu Krka

U novom mandatu prioritet će biti luka, izgradnja novog lukobrana i uređenje riva, ali i uređenje stare jezgre te podizanje standarda u centru grada. Isto tako osigurat će se dovoljno mjesta u jaslicama i vrtićima

“Najbolji grad – izaberi sigurno” geslo je pod kojim na skorašnje lokalne izbore, kao kandidat za gradonačelnika Krka izlazi Darijo Vasilić, političar dugog staža na čelu krčke izvršne vlasti.

Najavljuje da će Krk nastaviti voditi kao otvorenu, tolerantnu i kozmopolitsku sredinu, grad odlične infrastrukture, razvijenog i na sve izazove otpornog gospodarstva, održivog turizma i sveprisutnog malog obrtništva

Zajedno s njim i također već tradicionalnom koalicijom PGS-a i SDP-a, predstavili su se i svi stranački, ali i nezavisni kandidati političke grupacije koja vjeruje da će i nakon svibanjskog “dana istine” dobiti priliku nastaviti kormilariti tim otočnim gradom.

Za Grad Krk to je prva predana kandidatura za gradonačelnika koju je podržalo 312 građana Krka, i prva kandidacijska lista za Gradsko vijeće koju čini šest žena te sedam muškaraca, među kojima je devetoro fakultetski obrazovanih kandidata, čija je prosječna starost 43 godine, sedam kandidata iz javnog, te šest iz privatnog sektora.

Četvero kandidata predstavlja mjesne odbore, odnosno mala naselja iz okolice Krka, a na listi su uz kandidate PGS-a i SDP-a tri nezavisne kandidatkinje.

Tijekom predstavljanja smjernica programa naglašeno je da odgovornost za ostvarenje programa oko kojeg su se usuglasili krčki PGS-ovci i SDP-ovci na sebe dobrim dijelom preuzimaju oni koji su i u proteklim mandatima imali priliku činiti većinu u predstavničkom tijelu, ali i nekolicina novih, svježih kandidata spremnih novim elanom i svježinom pridonijeti nastavku razvijanja Krka kao sredine koja je u više navrata prepoznata kao najrazvijenija u zemlji, kao grad u kojem se najbolje i najljepše živi.

Podsjetili su da Krčani plaćaju “nula posto” prireza i isto toliko poreza na potrošnju, da naše stanovništvo kontinuirano po stopi od jedan posto godišnje raste i prirodno i mehanički, da naši sugrađani uživaju u zavidnoj razini komunalne infrastrukture uz stopostotnu pokrivenost naselja vodovodom, koji pritom bilježi i minimalne gubitke vode, da se ovih dana dovršava i sustav kanalizacije u naseljima Krk i Kornić i da je Grad Krk uspostavio najracionalniju gradsku upravu u Hrvatskoj, s najmanje zaposlenih po ostvarenom proračunu.

Grad ima razvijeno gospodarstvo s čak 700 registriranih pravnih subjekata, gradi se optička mreža, a iz europskih je fondova samo u proteklom mandatu kroz 30-ak projekata realizirano gotovo 22 milijuna bespovratnih potpora, bez izgradnje optičke mreže i kanalizacije u koju je samo na području Grada uloženo skoro 88 milijuna kuna.

U novom mandatu prioritet će biti luka, izgradnja novog lukobrana i uređenje riva, ali i uređenje stare jezgre te podizanje standarda u centru grada. Isto tako osigurat će se dovoljno mjesta u jaslicama i vrtićima pa će tako barem jedan od planiranih vrtića u Vrhu i Krku biti stavljen u funkciju u idućem mandatu.

Ulaganja u nova dječja igrališta, pomoć i briga o starijim sumještanima također su važne sastavnice programa čiji će se učinci ocrtavati i u desetak već pripremljenih, građevinskim dozvolama popraćenih projekata koje ćemo kandidirati za EU potpore u novom programskom razdoblju.

U red projekata koji tek čekaju “zeleno svjetlo” i novac iz Bruxellesa, predstavili su nam na rivi okupljeni krčki socijaldemokrati i regionalci, spadaju projekti izgradnje novog sjedišta jedriličarskog kluba, boćališta u Brscu, SC-a Josip Uravić Pepi, muzeja na Kamplinu, dvorane za borilačke sportove, dječjeg vrtića Vrh, kao i više kružnih raskrižja te rekreacijskih i igrališnih površina.

error: Content is protected !!