VIDEO Kombiji puni donacija krenuli sa Krka prema Petrinji, Glini i okolici. Akcija se nastavlja, evo čega nedostaje

Ono što je u ovom trenutku prijeko potrebno su kamp kućice i slični mobilni objekti

Nakon čitavog dana prikupljanja donacija, kombiji puni potrepština krenuli su jučer prema potresom pogođenim područjima Petrinje, Gline i okolice.

“Poštovani sumještani Općine Baška obavještavamo vas da su vaše donacije dostavljene u skladište Crvenog križa Topusko od kuda će u narednim danima biti raspodijeljene na potrebita područja! U razgovoru sa pripadnicima Crvenog križa i Civilne zaštite dobili smo informacije da se za sada stopiraju donacije u vidu hrane, odjeće i higijenskih potrepština zbog nedostatka skladišnog prostora! Ono što je u ovom trenutku prijeko potrebno su kamp kućice i slični mobilni objekti! Ukoliko je netko u mogućnosti donirati takav smještajni objekt molimo da se javi. Sve daljne informacije o skupljanju donacija vezano za hranu, odjeću i higijenske potrepštine objavit ćemo naknadno kada se trenutne zalihe potroše! Zahvaljujemo svim donatorima i volonterima koji su svojim doprinosom olakšali tešku situaciju ljudima na ovom području”, objavio je na FB-u Bruno Seršić, načelnik CZ Općine Baška.

Donacije su se jučer ukrcavale u kombije u Puntu, gdje se akcija nastavlja i danas:

“Javljamo prošireni popis proizvoda koje možete donijeti i donirati sutra, 31. prosinca, od 9 do 12 sati: konzervirana hrana i hrana s dužim rokom trajanja, flaširana voda, vlažne maramice, pelene za djecu i odrasle, ulošci, dezificijensi, zaštitne i medicinske maske, šatorska krila (cerade, nepropusne folije), grijalice, deke (pokrivala), ručne svjetiljke – lampadine. Traži se i građevinski materijal i oprema – građevinske/stolarske letve, čekići, čavli, ručni alat i agregati za električnu energiju. Na općinskoj web stranici nalaze se i službeni žiro- računi koje su za ovu situaciju otvorili Gradovi Sisak, Petrinja i Glina https://www.punat.hr/node/1661″

Iz Malinske obavještavaju sve građane da se privremeno obustavlja prikupljanje pomoći:

“Dragi sugrađani, zbog ogromnog odaziva i premalih skladišnih kapaciteta privremeno se obustavlja akcija prikupljanja hrane, higijenskih potrepština, deka, posteljine, odjeće i obuće za potresom ugrožena područja. Zahvaljujemo od srca svima koji su se uključili u ovu akciju i pozivamo vas da dalje pratite naše stranice na kojima ćemo vas redovito obavještavati o daljnjim akcijama i potrebama. U planu je akcija prikupljanja građevinskog materijala i odlazak članova DVD-a Malinska-Dubašnica i volontera na ugrožena područja kako bi pomogli u izgradnji razrušenih domova o čemu ćete biti pravovremeno obavješteni”, stoji u obavijesti koju potpisuju Općina Malinska – Dubašnica, DVD Malinska – Dubašnica i Crveni Križ Krk.

Velika količina donacija skupila se u svim krčkim općinama, a iz mnogih mjesta građani su već samoinicijativno krenuli kombijima prema Petrinji i okolnim mjestima. DVD Njivice danas je krenuo prema stradalim područjima s pet punih kombija donacija, a velike količine donacija skupile su se i u Milohnićima.

“Hvala svima koji su sudjelovali! Dvije ture su već otišle, a druge dvije čekaju transport! Sve najbolje vam želimo povodom nove godine i da nas ljepša i bolja vremena poprate u budućoj 2021. godini! Niste sami, tko god treba pomoć neka se javi”, napisali su volonteri na FB-u.

Foto: FB
error: Content is protected !!