Na skupštini NK Krka predstavljen novi izgled stadiona, zvuči odlično

Na preko 400 četvornih metara predviđene su četiri prostrane svlačionice sa tuševima i sanitarijama te prateće prostorije. Na postojećoj terasi ispred, predviđena je montažna polivalentna dvorana, a na krovnoj terasi bit će montažni ugostiteljski objekt

U ponedjeljak dana 12.12. održana je redovna Skupština NK Krk u Velikoj vijećnici grada Krka.

Skupštinu je otvorio njezin predsjednik Anton Gršković, a zatim se skupštinarima uvodno obratio predsjednik kluba Denis Šikljan naglasivši sportske uspjehe ali i sve veću masovnost djece u klubu te najavio ulazak u viši rang natjecanja seniorske ekipe, već iduće sezone. Uz sportski uspjeh važan segmenat za dobivanje licence višeg ranga natjecanja potrebita je zadovoljavajuća infrakstruktura na kojoj se radi, i koja će biti dovršena u skladu sa propozicijama Hrvatskog nogometnog saveza, završio je svoje uvodno izlaganje predsjednik kluba.

Uz zahvalu prvenstveno igračima i svojim suradnicima, trener Tkalčević uputio je riječi zahvale i predsjedniku te Upravi kluba na logističkoj potpori jer bez nje ne bi bilo moguće postići ovakav uspjeh, uvjerljivo prvo mjesto u polusezoni. Najavivši moguća dodatna pojačanja u ovom prijelaznom roku, Tkalčević će izinstirati uz kvalitetu prvenstveno  i na karakter igrača. Uz provjerene prvotimce na vrata prve ekipe kuca i nekolicina mlađih i darovitih igrača, proizašlih iz Nogometne škole, te nema brige za budućnost i kvalitetne izvedbe prve ekipe.

Trener kadeta i voditelj škole Alen Perušić upoznao je Skupštinare sa sve većom brojnošću djece u klubu, čija brojka prelazi više od 200 u osam natjecateljskih selekcija te Škole nogometa djece do devet godina. Najveće sportske uspjehe postiže već nekoliko sezona za redom selekcija juniora, koja dominira nad svojim uzrastima u regiji. Već je 5-6 darovitih juniora i kadeta priključeno treninzima prve ekipe, gdje su dobili priliku nastupa za seniore u nekim utakmicama, te uspješno zapaženo odigrali.

Najviše zanimanja izazvala je  prezentacija obnove infrakstrukture na stadionu u cilju dobivanja licence za natjecanje u višem rangu takmičenja. Predsjednik Šikljan sa suradnicima vizuelno je prikazao novi projekt unutrašnjeg i vanjskog preuređenja prostorija kluba.

Na preko 400 četvornih metara predviđene su četiri prostrane svlačionice sa tuševima i sanitarijama te prateće prostorije, soba za doping kontrolu, ambulanta, vešeraj, spremište i dr. Na postojećoj terasi ispred, predviđena je montažna polivalentna dvorana a na krovnoj terasi biti će montažni ugostiteljski objekt sa pripadajućim sanitarijama. Ulazak na tribine više neće biti moguć sa sportskog dijela stadiona, već zasebnim putem iz dva pravca. Na tribinama će biti promijenjene već dotrajale stolice za gledateljstvo.

Skupštinu i njezine goste  pozdravio je i gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić, čestitajući na sportskim uspjesima te pozdravljajući ambicije kluba. Grad Krk pomoći će klubu u ostvarenju navedene rekonstrukcije, naravno prema svojim mogućnostima, te će pomoći u pronalaženju sredstava i od drugih relevantnih gospodarstvenika otoka a sve u cilju dovođenja kompleksa stadiona na Sportskom centru u stanje gdje će mladost kluba moći normalno egzistirati, obećao je gradonačelnik.

Vlado Kirinčić, počasni predsjednik kluba, dotaknuo se svog dugogodišnjeg predsjedanja klubom te rast istog u svakom pogledu, dok je  povjerenik 3. HNL – zapad g. Robi Fonović poželio u ime vodstva natjecanja puno uspjeha na sportskom polju kao i na realizaciji planova infrakstrukture.

Direktor kluba Željko Dminić proveo je u svom govoru Skupštinare i goste kroz bogatu povijest kluba, potaknut dolaskom doajena i starih igrača kluba prof. Marijana Cikovića, Željka Sokolića, Lovre Franova i drugih. Nogometnog kluba koji je osnovan daleke 1940 godine, točnije 15. prosinca, te su ovi adventski dani dobra prigoda za sjećanje, proslavu i obilježavanje obljetnice.

Nakon završetka radnog dijela članovi Skupštine, sponzori, donatori i gosti preselili su se na Velu placu gdje su im podijeljeni kalendari sa slikama selekcija kluba. Uz mnogobrojne posjetitelje i uz ritmove himne NK Krk, dočekala su ih sva djeca kluba sa roditeljima. Fešta uz živu muziku, domijenjak i okrijepu nastavljena je do duboko u adventsku noć.

error: Content is protected !!