Na malonogometnom turniru Šilo’22 slavila ekipa Konoba Zora

Uz brojnu pobliku, te puno dobrih akcija sa jedne i sa druge strane titulu pobjednika malonogometnog turnira Šilo’22 uzela je ekipa Konoba Zora pobjedivši ekipu MNK Malinska 2 rezultatom 1:0

U organizaciji društva sportske rekreacije Kinesio i uz generalnog sponzora Mikić Grupa, te ostale sponzore, održao se malonogometni turnir na sportskom centru u Šilu. Turnir se je odigravao u periodu od 14.07. do 16.07.2022. godine svakodnevno od 19 do 24 sata.

U ovom trodnevnom turniru sudjelovalo je 12 ekipa sačinjenih od  brojnih vrsnih igrača malog i velikog nogometa. Sljedeće ekipe nastupile su na turniru: Mikić Grupa, FC Boduli, Betonara Omišalj, Konoba Zora, Caffe bar Mare, Ortopedix, Daman, Inglorius Bastards, konoba Mala Sten, MNK Malinska-Dubašnica, MNK Malinska-Dubašnica 2 i Iskopi Jelica.

Četvrtak i petak su bili dani rezervirani za razigravanje po skupinama. Formirane su četiri skupine sa po tri ekipe. Prve dvije ekipe iz svake skupine plasirale su se u četvrtfinale. Razigravanjem po skupinama formirale su se četvrtfinalne utakmice:

ČETVRTFINALE
MIKIĆ GRUPA 1-3 KONOBA ZORA
MNK MALINSKA 2 4-3 INGLORIUS BASTARDS
CB MARE 1-2 ISKOPI JELICA
ORTOPEDIX 1-4 DAMAN

Nakon odigranih četvrtfinalnih utakmica usljedio je juniorski program. Odigrala se revijalna utakmica dijece između ekipa „žuti“ i „bijeli“. Uzbudljiva utakmica završila je rezultatom 4:0 za „bijele“. Po odigranoj revijalnoj utakmici dodjeljene su nagrade najboljem strijelcu revijalne utakmice, a to je bio Toni Filipan. Najbolji golman utamice bio je Nikola Katava. Najbolji igrači „bijelih“ bio je Toni Ilijić, te najbolji igrač „žutih“ Niko Brozić. Čestitke svim juniorima na pokazanom trudu i znanju.

Po odigranoj revijalnoj utakmici nastavljeno je u seniorskom dijelu turnira odigravanjem polufinalnih utakmica:

POLUFINALE
KONOBA ZORA 3-1 ISKOPI JELICA
MNK MALINSKA 2 1-0 DAMAN

Pobjednici polufinalnih utamica plasirali su se u finale, a poraženi su igrali za 3.mjesto. Za treće mjesto igrali su ekipe Daman i Iskopi Jelica.

ZA 3. MJESTO
DAMAN 2-1 ISKOPI JELICA

Finalna utakmica usljedila je oko 23:20h. Za ekipu Konoba Zora nastupili su: Mladen Čučić, Jure Ivančić, Dario Skoko, Hrvoje Grgurić, Teo Pastuhović, Krešimir Marković, Krešimir Benković, Dario Jozić, Mario Grgurić i Admir Muminović. Za ekipu MNK Malinska-Dubašnica 2 nastupili su: Bruno Jurišić, Josip Dujmović, Denis Blažić, Bojan Blažić, Marin Đunđek, Kristijan Petruševski, Tino Šabalja, Mateo Mršić, Antonio Orešković, Noa Miš-Mešić i Edi Begaj. Uz brojnu pobliku, te puno dobrih akcija sa jedne i sa druge strane titulu pobjednika malonogometnog turnira Šilo’22 uzela je ekipa Konoba Zora pobjedivši ekipu MNK Malinska 2 rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Dario Skoko u drugom poluvremenu utakmice.

FINALE
KONOBA ZORA 1-0 MNK MALINSKA 2

Nakon odigranih utakmica usljedile su nagrade publici, proglašenje pobjednika i priznanja igračima.

  • Titulu najboljeg strijelca turnira osvojio je igrač Damir Skoko (Konoba Zora), a nagradu mu je uručio Ahmad Sharbini proslavljeni igrač Rijeke i Hajduka.
  • Titulu najboljeg golmana turnira osvojio je Bruno Jurišić (MNK Malinska 2), a nagradu mu je uručio Ivan Brusić predsjednik MO Šilo.
  • Za najboljeg igrača turnira izabran je Teo Pastuhović (Konoba Zora), a nagradu mu je uručio Anas Sharbini proslavljeni igrač Rijeke, Hajduka i bivši hrvatski nogometni reprezentativac.
  • 3. mjesto (pehar i 1.000,00 kn) osvojila je ekipa Daman, a nagradu je uručio Nikola Turčić direktor Mikić Grupe ujedno i generalni sponzor turnira.
  • Nagrada za osvojeno 2. mjesto (pehar i 2.000,00 kn) otišla je ekipi MNK Malinska 2, a nagradu je uručio Stjepan Barbalić predsjednik DSR Kinesio i predsjednik općinskog odbora za sport.
  • Nagradu za 1. mjesto (pehar i 7.000,00 kn) ekipi Konoba Zora uručio je načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina.

Uz dobru posjećenost poblike, što domaće, što strane za podizanje atmosfere na turniru bio je zadužen DJ Bubi, a nakon odigranog finala zabava se nastavila uz tamburaški sastav Fontana.

“Zahvaljujemo svim ekipama na sudjelovanju na turniru, svoj publici, svim sponzorima koji su pomogli svojim donacijama u organizaciji turnira i svim članovima DSR Kinesio koji su odradili organizaciju malonogometnog turnira u Šilu uz nadu da se vidimo i sljedeće godine na još boljem turniru”, kažu organizatori.

Autor: Davor Feretić
Foto: Damir Kosić
error: Content is protected !!