Na Krku dvoje novozaraženih, u PGŽ-u tijekom 4. vala oboljelo samo 14.47% cijepljenih osoba

Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti preminula je jedna nepotpuno cijepljena osoba s prebivalištem u PGŽ

U PGŽ-u je 67 novooboljelih dok je 64 osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ-a povećao se za dvije osobe u odnosu na jučer i iznosi 666.

Ukupno 56 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, pet s Liburnijskog područja, te po dvije osobe iz Crikveničko-vinodolske regije, Krka i Raba. Danas je najviše novooboljelih osoba među mlađim dobnim skupinama 33, dok 26 pripada radnoj populaciji, a 8 je osoba starijih od 65 godina.

Tijekom 4. vala epidemije je u PGŽ do danas ukupno oboljele/zaražene 2633 osobe od čega je samo 381, odnosno 14.47% bilo cijepljeno. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1078 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas nešto niži u odnosu na jučer i iznosi 6.22%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za tri osobe i iznosi 30. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru se nalazi pet pacijenata, dakle jedna osoba manje od jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti preminula je jedna nepotpuno cijepljena osoba s prebivalištem u PGŽ. Ukupno je tijekom 4. vala epidemije do danas u PGŽ-u umrlo 19 osoba od čega su četiri bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog rasta broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih osoba u stagnaciji te iznosi 4.50%.

error: Content is protected !!