Na Krku bez novozaraženih, postotak pozitivnih pao sa 30 na 23 posto

Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti su, nažalost, preminule 4 osobe.

U PGŽ je danas 5 novooboljelih, a 181  osoba je ozdravila. Nitko od novooboljelih nije sa otoka Krka.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije i danas se smanjio, za 180 osoba u odnosu na jučer, te danas iznosi 2035 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 118 uzoraka. U zadnjih 14 dana udio zaraženih u testiranim pao je s 30% na 23%. Prema riječima ravnatelja NZZJZ PGŽ Vladimira Mićovića akcija cijepljena na području županije se nastavlja, a do sad je cijepljeno 911 osoba iz socijalnih i zdravstvenih ustanova.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata u bolnici koje se liječe od COVID-19 bolesti je i danas u padu za 4 osobe u odnosu na jučer jer se na bolničkom liječenju danas nalazi 111 osoba. Od tog je broja na respiratoru 10 osoba, dvije osobe manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti su, nažalost, preminule 4 osobe.

U pratnji ravnatelja Vladimira Mićovića župan Zlatko Komadina i načelnik Stožera civilne zaštite Mladen Sćulac posjetili su djelatnike epidemiološkog i mikrobiološkog odjela NZZJZ PGŽ. Prilikom obilaska Župan se svima zahvalio na doprinosu u borbi protiv koronavirusa.

error: Content is protected !!