U PGŽ 113 pozitivnih na koronavirus, 5 ih je s Krka. 187 osoba je ozdravilo

Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i danas u padu te iznosi 12.9%.

Prema informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, na području Primorsko-goranske županije 113 je novozaraženih koronavirusom, dok je 187 osoba ozdravilo. Na otoku Krku je novozaraženo 5 osoba.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se smanjio za 75 osoba u odnosu na jučer pa iznosi 1228. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 877 uzorka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i danas u padu te iznosi 12.9%.

Iz Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka javili su kako je broj hospitaliziranih pacijenata manji za sedam osoba u odnosu na jučer budući se na bolničkom liječenju nalazi 88 osoba. Od tog je broja na respiratoru 7 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti preminule su, nažalost, 2 osobe.

“Hoće li se ovi trendovi nastaviti jasnije ćemo sagledati tijekom slijedećeg tjedna. Naime, iza nas su blagdanski dani tijekom koji je bilo i više kontakata među građanima, a dogodio se i potres zbog kojeg je i veći broj ljudi s ovog područja angažiran na zbrinjavanju i pomoći stradalima“, izvijestio je jučer na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite PGŽ glavni epidemiolog županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević.

Istaknuo je također kako je došlo do relativnog porasta udjela starijih od 65 godina među novooboljelima kojih je 25%, no smanjen je udio djece, učenika i studenata kojih je ukupno 8,8 % dok i dalje dominira radno aktivno stanovništvo s 66% udjela. Na sreću u apsolutnim brojkama nema značajnijeg porasta oboljelih među starijom populacijom, primjerice u svim domovima i socijalnim stacionarnim ustanovama na području PGŽ samo je 25 aktivnih slučajeva koronavirusa među korisnicima te troje djelatnika. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka na bolničkom liječenju se nalazi 95 osoba. Od tog je broja na respiratoru 8 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti je preminula jedna osoba.

Rončević je također rekao da je do sada na području naše Županije cijepljeno oko 2.000 osoba među kojima je gotovo polovica zdravstvenih djelatnika. Naglasio je da nastavak kampanje cijepljenja ovisi o količinama cjepiva koje će biti distribuirano na naše područje. Ukoliko početkom tjedna dobijemo novih 3.000 doza, spremni smo cijepiti 1.500 osoba, rekao je Rončević.

error: Content is protected !!