Kod Njivica teško ozlijeđen motociklist

Izazvao je prometnu nesreću krećući se neprilagođenom brzinom, a nije ni držao potrebni razmak, pa je u jednom trenutku izgubio nadzor i pao s vozilom na kolnik

Jučer se na prometnicama Primorsko-goranske županije dogodilo 16 prometnih nesreća u kojima su teško ozlijeđene dvije osobe, a lakše njih četiri.

Teško su ozlijeđeni motociklist na Krku te u Novom vinodolskom putnica na motociklu, poljska državljanka.

Na Krku je kod Njivica 45-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući motociklom marke „Piaggio Beverly“, riječkih registracijskih oznaka,  izazvao prometnu nesreću krećući se neprilagođenom brzinom, a nije ni držao potrebni razmak, pa je u jednom trenutku izgubio nadzor i pao s vozilom na kolnik.

Isto tako je 46-godišnji poljski državljanin neprilagođenom brzinom kretao se u Novom Vinodolskom   motociklom marke BMW, poljskih nacionalnih oznaka, gdje je prilikom kočenja izgubio nadzor i pao s motociklom na kolnik. S njime se vozila 36-godišnja poljska državljanka koja je pri tome zadobila teške tjelesne ozlijede.

I ovom prilikom apeliramo na sve vozače da budu oprezniji u prometu, osobito na motocikliste, posebice imajući u vidu da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Vozače navedenih vozila, ali i sve druge vozače, savjetujemo da prilagode vožnju uvjetima i stanju kolnika, kao i u slučaju gužvi na cestama i vožnje u koloni.

K tome, pozivaju se vozači motocikala da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti, koriste propisanu motociklističku opremu te se pridržavaju svih prometnih pravila i propisa kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, a naročito onih s najtežim posljedicama.

error: Content is protected !!