Mjesec plave ribe u Crikvenici piše povijest: prvi koncert na Kotoru

Čast da održe prvi koncert u povijesti danas nenaseljenog naselja, iz kojeg je niknula moderna Crikvenica, pripala je Damjanu Grbcu i kvartetu Giipuja

Ovogodišnji Mjesec plave ribe na Rivijeri Crikvenica ušao je u svoju završnicu na najljepši način, uz kombinaciju vrhunskih delicija od plave ribe, umjetnosti i dobre glazbe. U Preradovićevoj ulici u Crikvenici održao se cooking show u režiji Kathy Evans i glazbenu potporu sastava Fortunal, a nastupila je i klapa Tramuntana. Beach bar Tunar u Selcu ugostio je klapu Kala na pozornici, a plavu ribu na tanjurima. U Tunaru je gostovao i Coffee Shop Acoustic. U restoranu hotela Esplanade priređena je ekskluzivna večera u šest siljedova. Riba se spojila s vinima koja su prezentirale sommelierke, ambasadorice kvarnerskih vina.

Posebna atrakcija Mjesec plave ribe na Rivijeri Crikvenica bilo je događanje na Kotoru. Tamo je održan prvi koncert u povijesti naselja iz kojeg je niknula moderna Crikvenica. Ta čast je pripala Damjanu Grbcu i kvartetu Giipuja. Veliki i mali posjetitelji su osim u jazz glazbi mogli uživati u hladnim predjelima od plave ribe i zanimljivoj likovnoj radionici pod vodstvom selačkoga slikara Marijana Mavrića.

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić ne krije oduševljenje događanjem: “Htjeli smo na ovaj način malo vratiti Crikveničane na Kotor, koji je inače nenaseljen. Neki od danas prisutnih nisu nikad bili ovdje te vjerujem da im je ovo bio doživljaj. Posebno kad smo ga uklopili u Mjesec plave ribe, uz dozu umjetnosti Marijana Mavrića, jazz nastup Damjana Grbca i kvarteta Giipuja te, naravno, ponudu miješanih hladnih predjela od plave ribe”.

Još je jedna ekskluzivna večera pred nama, službeni završetak ovogodišnjeg Mjeseca plave ribe.  Održat će se u petak (30. rujna) u restoranu Burin u Crikvenici. Prijaviti se možete telefonskim putem (051/785 209 ili 098/326-625) ili e-mailom (ratkokatunar5@gmail.com). Više informacija o meniju na www.rivieracrikvenica.com.

Do kraja rujna možete uživati u promotivnim cijenama menija od plave ribe (meni od tri slijeda 150 kuna ili od pet sljedova 240 kuna) u odabranim restoranima: Burin, Karoca, Trabakul, restorani hotela Crikvenica, Esplanade i Stypia u Crikvenici, Feral u Jadranovu te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu.

Možemo zaključiti da je plava riba ovoga vikenda, bilo na tanjuru ili na slikarskome platnu, izazvala oduševljenje gdje god se pojavila. Već sada se može zakazati susret za sljedeću godinu u istom mjesecu – onom najplavijem.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Grada Crikvenice. Suorganizatori su Jadran, Cocktail bar Balustrada,  Kavana Toš, Ugostiteljski obrt Feral, Vinska kuća Pavlomir, Eko selo Selce, bistro Tunar, Drivenik Brewery, JD Val. Partneri projekta su restorani Burin i Kantunić, restorani hotela Crikvenica, Esplanade i Stypia, konobe: Feral, Karoca, Riva, Trabakul i Ulika, Kvarner Wines, Vinner. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Eko Murvica, ŽLU Crikvenica, Turistička zajednica Kvarnera, Kvarner Maritime Heritage i Fest.

 

error: Content is protected !!